תקווה חדשה לחולי אלצהיימר: אושרה תרופה לעיכוב המחלה

מנהל התרופות האמריקני אישר את השימוש בתרופה "אדוהלם" לטיפול במחלה • נמצא כי התרופה מונעת הצטברות חלבון מזיק במוח – דבר שנחשב לגורם אפשרי למחלה • עם זאת, תוצאות המחקר הקליני של התרופה לא היו חד משמעיות

, צילום: אי.פי

מנהל התרופות האמריקני אישר היום (שני) את השימוש בתרופת "אדוהלם" נגד מחלת האלצהיימר, זאת למרות שבמחקר הקליני שנערך בתרופה, התוצאות שהתקבלו לא היו חד משמעיות.

התרופה החדשה אמורה למנוע הצטברות של חלבון מזיק בקליפת המוח ובכך להאט את ההתדרדרות הקוגניטיבית שמלווה את המחלה. התרופה, שמיועדת לשימוש בשלב מוקדם של המחלה, היא התרופה החדשה הראשונה למחלה הקשה מזה 18 שנים.

יש לציין שבגלל תוצאות המחקר הלא חד משמעיות, הורה מנהל התרופות באופן חריג למייצרת התרופה להמשיך במחקר גם לאחר יציאתה לשוק.

"למרות שתוצאות המחקר מורכבות בנוגע להשפעותיה הקליניות של התרופה,  המנהל קבע כי יש מספיק ראיות שהתרופה מורידה את רמות החלבון המזיק במוח, ועובדה זאת מספיקה כדי להעריך שיהיו לתרופה תרומות חשובות למצב החולים", נאמר בהודעת מנהל התרופות. "אם התרופה לא תפעל כפי שהיא מיועדת לפעול, נסיר אותה מהשוק, הוסיפו.

יש לציין כי התרופה לא מתיימרת לרפא את המחלה הקשה, או אפילו להסיג את השפעותיה, אלא רק למנוע את המשך הידרדרות מצבו של החולה. מחירו של הטיפול מוערך ב-50 אלף דולר לשנה למטופל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר