"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחת מ-6 בכל עולם: ישראלית שעברה ניתוח רחם נדיר - ילדה תינוק

בשורה תקדימית: אישה בשנות השלושים לחייה, שחלתה בסרטן ועברה הקרנות, ילדה תינוק בריא לאחר שעברה ניתוח נדיר להסטת הרחם מאזור האגן ותפירתו מחדש בבטן העליונה • מדובר בלידה השישית בעולם לאחר ההליך החדשני, שבוצע בבילינסון בגישה רובוטית • הרופא שביצע את ההשתלה – גם יילד את התינוק

,עודכן
0השמעה
אישה בהריון (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

תינוק ראשון בישראל, ואחד הראשונים בעולם, נולד לאישה שעברה ניתוח להסטת רחם – הליך רפואי נדיר ופורץ דרך שנועד לשמר את הפוריות של נשים שחלו בסרטן באברי האגן לפני תחילת טיפולי הקרנה. את הניתוח ביצעו רופאים בבית החולים בילינסון מקבוצת כללית, ובסופו נולד תינוק בריא – השישי בעולם שנולד לנשים שעברו את ההליך.

חדר לידה (אילוסטרציה),צילום: GettyImages

הניתוח בוצע על ידי פרופ' רם איתן, מנהל היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבית החולים לנשים בבילינסון, שבסגירת מעגל מרגשת גם יילד את התינוק בניתוח קיסרי.

האישה, א', בשנות השלושים המוקדמות לחייה, חלתה לפני מספר שנים בסרטן המעי הגס ונאלצה לעבור טיפולי הקרנות. כדי לשמר את יכולתה להרות בעתיד, החליטה לעבור את הניתוח החדשני – שמזיז את הרחם מחוץ לאזור שצפוי להיות מוקרן. הקרינה עלולה לפגוע ברירית הרחם ובשריר הרחם בצורה בלתי הפיכה, והדרך היחידה להגן עליו היא לנתק אותו ואת השחלות מהאגן, ולתפור אותם באזור הבטן העליונה, מעל הטבור. לאחר תום ההקרנות, הרחם מוחזר למיקומו הטבעי באגן בניתוח נוסף. הניתוח של א' בוצע בגישה רובוטית, שאיפשרה דיוק רב בטיפול ברקמות וגמישות גבוהה בשדות הניתוח ובתפירה.

פרופ' רם איתן מנהל היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבית חולים לנשים בבילינסון מקבוצת כללית,צילום: רמי זרנגר

פרופ' רם איתן סיפר: "זה נדיר ומעורר השראה לראות אישה שעברה סרטן, הקרנות והסטה של הרחם – ולמרות זאת מצליחה להרות ולהביא לעולם חיים כנגד כל הסיכויים. כשהטכניקה הזו הוצגה לראשונה, היא הייתה מאוד חדשנית ולא ידענו אם הרחם יוכל לשרוד הסטה כזו, ולאחר מכן לאפשר הריון ולהחזיק אותו. לכן, כשא' התקשרה לבשר לי את הבשורה המשמחת – ההתרגשות הייתה עצומה. הבנו שלקחנו את הרפואה לקצה היכולת".

הטכניקה להסטת רחם (Uterine transposition) הומצאה בברזיל, ועד היום בוצעה בכ-18 נשים בלבד ברחבי העולם, מתוכן שתיים בישראל. פרופ' איתן ביצע את הניתוח הראשון בבילינסון בשנת 2021, ואת הניתוח של א' כשנה לאחר מכן.

מדובר בניתוח נדיר במיוחד, בין היתר משום שמרבית חולות סרטן המעי הן בגיל מבוגר יחסית, ולא בגיל הפוריות. בנוסף, לחלק מהנשים יש כבר ילדים, או שהן מעדיפות שלא לעבור את ההליך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר