התאונה שהצילה חיים: נחבלה ברכיבת אופניים בפארק - וגילתה גידול סרטני נדיר

מילה זיסמן בת ה-75 היא אישה בריאה ופעילה • בזמן שרכבה עם בעלה בפארק הירקון, כלב נתקל באופניים שלה - מילה התרסקה, איבדה הכרה וראשה נחבל • התאונה הלא נעימה, הצילה למעשה את מילה מעניין רפואי קשה אף יותר, כאשר מהלך הבדיקות בבית החולים איכילוב התגלה שיש לה גידול סרטני נדיר בקיבה - ממנו ניצלה בזכות הגילוי המהיר והמקרי

"הייתי ביידים טובות". מילה וד"ר לסינג. צילום: מירי גטניו, דוברות איכילוב

התאונה שהצילה את חייה של מילה: מילה זיסמן (75) מתל אביב הגיעה לבית החולים איכילוב עם שבר בירך, אך בזכות בדיקת הדמיה שנעשתה לה בעקבות הנפילה, אובחנה עם גידול סרטני בקיבה בשלב מוקדם.

זיסמן, אישה פעילה ובריאה בדרך כלל, רכבה בנובמבר האחרון עם בעלה על אופניים בפארק הירקון. "פתאום התרסקתי בלי להבין מה קורה. התברר שכלב נכנס לי בין הגלגלים. רכבתי בלי קסדה, נפלתי על שביל האופניים ואיבדתי הכרה. בן זוגי סיפר שראה אותי בלי הכרה עם שלולית דם סביב הראש וכבר חשב שאני לא פה", היא מספרת.

היא פונתה לאיכילוב, ובשל הפגיעה בראשה עברה גם בדיקת סי.טי של הראש ושל כל הגוף. "התברר שיש לי שבר בעצם הירך כתוצאה מהנפילה, ועוד משהו שלא ידעתי על קיומו - סרטן", היא מתארת. "עברתי ב־22 בנובמבר ניתוח מוצלח במחלקה האורתופדית ותיקנו לי את העצם, ודי מהר התמודדתי עם הליכה מחדש.

בית החולים איכילוב (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ

"אחרי יומיים הופיע ליד מיטתי הכירורג ד"ר יהונתן לסינג ושאל אם אני מבינה למה הוא לידי. הסתכלתי עליו בבהלה. ראו עוד משהו בקיבה שלא היה אמור להיות שם. זו בשורה לא טובה, אבל לא נכנסתי לבהלה נוראה והאמנתי שהכל יהיה בסדר. הייתי בהכחשה. לא רציתי להתמודד עם עוד אתגר נוסף לשיקום הירך. לא היו לי סימפטומים לשום דבר נוסף.

"עשיתי בדיקת גסטרו והייתי בטוחה שלא אלך לניתוח, שאחיה עם הסרטן, אבל ד"ר לסינג הסביר שאולי הייתי עם זה הרבה זמן ושאולי הייתי יכולה להמשיך לחיות עם זה, אבל במקרה של סיבוך יהיה גרוע יותר".

כחודש וחצי לאחר הניתוח האורתופדי נכנסה זיסמן לניתוח שני לכריתת הגידול בקיבה - גידול סרטני נדיר יחסית בשם GIST של רקמת החיבור במערכת העיכול, ששכיחותו 15-10 מקרים למיליון איש. באיכילוב ישנם כ־100 מטופלים בסוג סרטן זה. רוב המאובחנים עברו את גיל 50. 30%-10% מהחולים מאובחנים בשלב מתקדם כאשר המחלה גרורתית או בלתי נתיחה.

בדיקת סי.טי, צילום: Getty Images

"ממצא מקרי"

ד"ר יהונתן לסינג, רופא בכיר ביחידה לכירורגיית ושט וקיבה בחטיבה הכירורגית באיכילוב: "זה ממצא שאנחנו מגדירים אותו כממצא מקרי. יכול להיות שבדיקת הסי.טי שעברה היא זו שהצילה אותה. התאונה במובן מסוים הצילה את חייה, כי יכול להיות שהיא כלל לא היתה שמה לב שיש לה גידול בקיבה עד שכבר היה מאוחר מדי".

לדבריו, מכיוון שגילו את הגידול בזמן, זיסמן לא תצטרך טיפולים נוספים.

זיסמן פונה לד"ר לסינג ומבקשת להודות: "אם לא היית בא אישית, לא הייתי מסכימה ואולי הייתי מפספסת הזדמנות להינצל מזה. היחס המקצועי שלך וזה שהסברת לי שזה חשוב השפיעו עלי".

ד"ר לסינג: "מילה היא אישה מיוחדת ומאוד פעילה ואנרגטית. היה לי חשוב שמצד אחד תבין שזה עניין רציני ושצריך להתייחס לכך בהקדם, ומצד שני היה לי חשוב להרגיע שאם נפעל נכון וטוב - הסרטן לא יפגע בשגרת חייה".

זיסמן, ששוהה כעת בטיול בליטא עם משפחתה, מוסיפה: "אני חודש וקצת אחרי הניתוח השני, אין לי שום תופעת לוואי. הייתי בידיים טובות וזה המזל שלי. זה דבר אדיר שעושים סי.טי כזה ורואים הכל, אחרת אין לדעת לאן זה היה מוביל. בלי שבר אולי הייתי עם גידול סרטני גדול, זה לא משהו שאפשר להזניח. קיבלתי את הטיפול הטוב ביותר, מקצועית ואישית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר