סקר: רוב ההורים מאכילים את ילדיהם ממתקים וחטיפים בתדירות גבוהה

נתוני משרד הבריאות: 79% מההורים לתינוקות ולפעוטות נותנים להם ממתקים וחטיפים • עם זאת, 75% מהם היו מעדיפים שילדם יאכל פחות מתוק ומעובד • אז מה קרה בדרך? רוב ההורים פשוט לא מתנגדים לדרישות ילדיהם

"פער בין השאיפות למציאות". צילום: צילום אילוסטרציה: GettyImages

הורים לפעוטות עד גיל 3 נותנים לילדיהם ממתקים, מיצים ממותקים וחטיפים בתדירות גבוהה - בניגוד להמלצות משרד הבריאות. עם זאת, כשני שלישים מהם מעוניינים שילדיהם יאכלו יותר פירות וקטניות כחלק מתזונה בריאה - כך עולה מסקר שנערך על ידי משרד הבריאות בקרב הורים לתינוקות ולפעוטות בני חצי שנה עד 3.

מהנתונים עולה כי בחברה החרדית והערבית קיימת צריכה גבוהה יותר של מזונות מתוקים, שתייה מתוקה, חטיפים ושקיות של מחית פירות (סמוצ'י). המלצות משרד הבריאות לתזונת תינוקות מגיל חצי שנה הן להימנע ממזון מעובד, מתועש וארוז, ובמקום זאת להתמקד במזון טבעי וביתי כמו בשר, עוף, פירות, ירקות, קטניות ועוד.

רוב ההורים מאכילים את ילדיהם ממתקים וחטיפים בתדירות גבוהה, צילום: ללא

בסקר נמצא כי 74% מהנשאלים חושפים את ילדיהם בתדירויות שונות למעדני חלב ממותקים, 75% לחטיפים מלוחים, 79% לממתקים ולקינוחים, 46% לשתייה מתוקה ו־54% לשקיות של מחית פירות (סמוצ'י).

אין זמן לחלופות בריאות

46% מהנשאלים אמרו כי הם נותנים לילדים מעדני חלב ממותקים מדי יום או כמה פעמים בשבוע, 35% נותנים חטיפים מלוחים בכל יום או כמה פעמים בשבוע, ו־19% נותנים שתייה ממותקת בתדירות זו.

עם זאת, מהסקר עולה כי מרבית ההורים מעוניינים לשפר את תזונת התינוקות: 74.9% היו מעדיפים שילדם יאכל פחות ממתקים וקינוחים, 62.8% היו מעוניינים להקטין את כמות החטיפים המלוחים, ו־63.3% להפחית בשתייה המתוקה. הרוב המכריע של הנשאלים השיבו כי הם מקווים שילדם יאכל מזון בריא יותר מהם (60%), וכ־30% השיבו כי הם מקווים שילדם יקבל את הרגלי האכילה הטובים שלהם.

הרוב המכריע השיבו כי הם מקווים שילדם יאכל מזון בריא יותר מהם (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

כשההורים נשאלו מהן לדעתם הסיבות לכך שהורים אחרים מאפשרים לילדיהם לאכול ממתקים, חטיפים או מזון מהיר, הסיבות העיקריות שדווחו היו רצון ההורים להיענות לדרישות הילדים (58%), חוסר זמן להכין חלופות בריאות (56%) וחוסר רצון של ההורים שילדיהם ירגישו שונים מחבריהם (56%).

"יש פה מציאות מאוד לא פשוטה מבחינת סביבת המזון שלנו והנורמה התזונתית", אומרת ד"ר מורן בלייכפלד־מגנזי, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות. "אנחנו רואים שההורים כן יודעים וחושבים שתזונה היא חשובה ורוצים שהילדים יאכלו יותר בריא. אנחנו רואים פה פער בין השאיפות למציאות. באמת יש לנו עבודה לעשות, גם מבחינת ההסברה וגם בשינוי המדיניות בסביבת המזון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר