"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מומחה לניתוחי לב מזהיר: עלייה בתופעה המסוכנת בעקבות המלחמה
בשנת 2023 חלה עלייה מובהקת בניתוחי מעקפים בארץ בשנת 2023 • מומחה בתחום טוען כי המגמה נמשכת ומעידה על המצב הנפשי הירוד של הישראלים עקב המלחמה, וכניסתן של אוכלוסיות צעירות לסטטיסטיקה
רופאים (אילוסטרציה). צילום: Getty Images

מומחה לניתוחי לב מזהיר: עלייה בתופעה המסוכנת בעקבות המלחמה

בשנת 2023 חלה עלייה מובהקת בניתוחי מעקפים בארץ בשנת 2023 • מומחה בתחום טוען כי המגמה נמשכת ומעידה על המצב הנפשי הירוד של הישראלים עקב המלחמה, וכניסתן של אוכלוסיות צעירות לסטטיסטיקה

רוני שקדי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נתונים חדשים שחשף הבוקר (שלישי) המרכז הלאומי לבקרת מחלות בישראל, מצביעים על עלייה מובהקת בניתוחי מעקפים בארץ בשנת 2023. מומחה בתחום טוען כי מגמה זו נמשכת ומעידה על המצב הנפשי של הישראלים בעקבות המלחמה.

"אנחנו רואים עליה בניתוחי מעקפים בבתי החולים לעומת השנים הקודמות, וכנראה שזה קשור לסטרס ולמצב שבו ישראלים נמצאים מאז שבעה באוקטובר", אומר פרופ' ליאוניד סטרניק, מומחה לניתוחי לב וחזה ב"אסותא מרכזים רפואיים".

אזעקה בתל אביב (ארכיון). הסטרס הנפשי עולה עקב המלחמה, צילום: יוסי זליגר

"ממה שידוע לי, הרפואה לא השתנתה בשנה האחרונה מבחינת היצע הטיפולים במחלת לב איסכמית (מחלת לב המופיעה באופן פתאומי ותסמיניה כוללים כאב או לחץ בחזה) - אבל כן נוספו לחיינו מלחמה, חטופים ואזעקות – אז אם לאדם יש מחלה טרשתית של העורקים הכליליים והוא נמצא בסטרס, יש אצלו יותר ביטוי למחלה".

לדברי פרופ' סטרניק, מאז שבעה באוקטובר ישראלים רבים נתונים ללחץ, והסיבות לכך הן ברורות. "המצב בעזה ובלבנון, לצד העובדה שיש עדיין חטופים, לא יכול שלא להשפיע. לדעתי זה הדבר היחיד שהשתנה במדינת ישראל בשנה האחרונה, האוכלוסייה מושפעת מזה ואני לא רואה סיבה אחרת לכך שיש עלייה בניתוחים. לא נוספו רופאים בתחום ומערך הרפואה לא השתנה".

בן 42 עם תעוקת לב

פרופ' סטרניק מסביר כי בשנים האחרונות יש יותר ויותר הוכחות לכך שניתוח מעקפים מציע פתרון טוב ומיידי למחלת לב איסכמית, כשלדבריו המצב הנפשי עלול להביא לביטוי של המחלה – וכך לחשוף אותה. "בשנה האחרונה מגיעים אליי מטופלים בכל הגילאים עם המחלה, כשלאחרונה ניתחתי מישהו שהיה בקושי בן 42 וסבל ממחלת לב איסכמית מתקדמת, לצד תעוקת לב".

הוא מסביר שהמצב לדעתו הוביל אוכלוסייה צעירה יותר לבצע ניתוחים מהסוג הזה, כשהסיבה מספר אחת לכך היא לכאורה סטרס. "בעבר היו לא מעט סיפורים ובהם בגלל בעיות בעבודה או במשפחה, מחלת לב איסכמית התבטאה בכאבים או אפילו בהתקף לב כתוצאה מסטרס".

מצב נוסף שעלול להשפיע על הלב כתוצאה מלחץ הוא לדבריו "סנדרום הלב השבור". "במקרה הזה מדובר בפגיעה תפקודית בהתכווצות הלב כתוצאה מלחץ, וזה מאוד נדיר אבל גם בתופעה הזאת ראינו לאחרונה עלייה. במקרים מהסוג הזה מדובר בסטרס משמעותי מאוד, וגם כאן כדאי להימנע מלחץ לאורך זמן".

בית חולים. עלייה באוכלוסייה הצעירה שמבצעת את הניתוח, צילום: לירון מולדובן

לצד השאיפה למנוע מצבים של סטרס כבד, פרופ' סטרניק מסביר כי ישנם גם מקרים של היצרויות אורגניות ולא נפשיות בכלי הדם, בקרב הסובלים ממחלת לב איסכמית. "זה מצב מסכן חיים שעשוי להתגלות בזכות הסטרס, כי חולה מגיע לבית חולים עם כאבים, ולעתים כך תופסים את זה בזמן. אם החולה מגיע עם התקף לב, זה כמובן לא מצב טוב. אבל בשנה האחרונה האוכלוסייה בארץ עוברת מבחן מאמץ מסוים בגלל הסטרס, ולפעמים זה מגלה בעיות לב בטרם עת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...