זוג מנצח: ספיר ואביה תרמו מח עצם - והצילו שני חולים

נגד כל הסיכויים: בני הזוג נמצאו מתאימים לתרומת מח עצם להצלת חייהם של שני חולי לוקמיה •"קשה לתאר את הסיפוק הגדול שזה נותן"

ספיר ואביה. צילום: עזר מציון

בתוך פחות משנה: בני הזוג ספיר ואביה "עלו בגורל", ונמצאו מתאימים לתרום מח עצם להצלת חייהם של שני חולי לוקמיה.

ביוני 2022 הגיע ספיר אכסלרוד (26) לתרום מח עצם, לאחר שקיבל טלפון מעמותת עזר מציון שנמצא מתאים לחולה לוקמיה בן 23. בת זוגו אביה מדינה (21), שהתלוותה אליו לתרומה, נחשפה למשמעות של תרומת מח העצם, והחליטה כבר באותו היום לתת דגימת רוק ולהצטרף למאגר.

לפני שלושה חודשים הגיעה שיחה מעזר מציון - הפעם לאביה, שנמצאה מתאימה לילד שחלה בלוקמיה. היא עברה עוד סדרה של בדיקות - ונמצאה מתאימה באופן מלא. לפני כמה ימים הגיעו בני הזוג בפעם השנייה לבית אורנית של עזר מציון לביצוע תרומת מח העצם - הפעם אביה הייתה התורמת וספיר ליווה אותה.

בני הזוג עוסקים ביומיום בהצלת חיי אדם: אביה היא מוקדנית במד"א, וספיר הוא חובש וסטודנט לסיעוד. "כשהגעתי לפה עם ספיר לפני כמעט שנה, הבנתי את המשמעות של הצלת חיים באמצעות תרומת מח עצם", אומרת אביה, קשה לתאר את הסיפוק הגדול".

"זה מדהים שבעצם התרומה שלי הצילה לא רק אדם אחד, אלא שניים", אומר ספיר. "ההחלטה של אביה להצטרף למאגר ללא היסוס הצילה חיים של אדם נוסף".

במאגר מח העצם של עזר מציון של כ-1.2 מיליון דגימות. הסיכוי הסטטיסטי ששני בני זוג יימצאו מתאימים לתרום מח עתם לחולה כמו במקרה של ספיר ואביה עומד על פחות מ-1 ל-100 אלף.

מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם ד"ר ברכה זיסר: "צריך להצדיע לזוג המדהים הזה שלא היסס ולא התלבט - וזכה להציל חיים. זו זכות והיא כ"כ פשוטה. המאגר הלאומי כבר הביא לקרוב ל5000 השתלות- ומבחינתנו כל תרומה כזו היא עולם ומלואו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר