משרד הבריאות הוציא הבוקר (שני) שורה של הנחיות לבתי החולים, עקב העלייה בתחלואה הקשה בקורונה.
לפי הדיווח של משרד הבריאות מהבוקר, אתמול זוהו בישראל 10,202 נשאים חדשים, שהם 38.95 אחוז חיוביים מתוך 29,681 בדיקות חדשות. מדובר במספר שיא לגל הזה - לא היה מספר כזה של נשאים מ-5 באפריל השנה. מספר החולים הפעילים כרגע הוא 54,144, ומקדם ההדבקה עומד על 1.32. מספר החולים קשה הוא 168 - ירידה קלה ממספר החולים שלשום, שעמד על 174 חולים.
בעקבות העלייה הדרמטית בתחלואה, משרד הבריאות הוציא כמה הנחיות: המשרד הנחה לאשפז חולי קורונה בתנאי בידוד שיכולים להיות "מתחם קורונה" במחלקה מעורבת שבה גם לא מאומתים. עם זאת, ביחס לאשפוז בבתי החולים, אין עדיין צורך בפתיחת מחלקות חדשות, וחולים בקורונה יאושפזו במחלקות הקיימות באזורים מופרדים. אולם ברגע שכמות המאושפזים במחלקה תגיע ל-80 אחוז, ניתן יהיה עצמאית לפתוח מחלקות חדשות בלי צורך באישור של משרד הבריאות.
פרט לכך, עקב התגברות התחלואה, מורה המשרד על עריכת בדיקות קורונה לכל החולים המיועדים לאשפוז וזאת באופן אלקטיבי, או לבצע בדיקה מיוחדת לחולה העומד בפני פרוצדורה פולשנית. כמו כן, לפני העלאת חולים מחדר המיון אל המחלקות, יש לבדקם בדיקת PCR, וכן יש לבצע בדיקת אנטיגן קורונה לחולים גריאטריים לפני שחרורם הביתה מהמחלקות שלהם.
נוסף על כך, יש לרענן את הצוותים בכל הוראות הקורונה כדי להכין אותם לאפשרות של התפרצות גל שישי בעוצמה בבתי החולים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו