הממשלה צפויה לאשר מחר (ראשון) את הצעת המחליטים שהגיש שר הבריאות, ניצן הורוביץ, בשיתוף עם שרי האוצר והבטחון פנים, להקמת עמדות שיטור בבתי חולים ברחבי הארץ.
על פי הצעת ההחלטה, שתובא מחר לאישור הממשלה, שוטרים יוצבו בקביעות ב-28 בתי חולים. ההחלטה כוללת הקצאה של 48 תקני כוח אדם ותקציב הפעלה שנתי בהיקף של כ-20 מיליון שקלים.
שר הבריאות ניצן הורוביץ: "הצוותים הרפואיים שעומדים בחזית ההגנה על הבריאות של כולנו, לא צריכים להתמודד עם ביריונות ואלימות. אחות שעוסקת בהצלת חיים היא לא שוטרת ולא צריכה לחשוש שיכו אותה. "כפי שהתחייבתי, נציב עמדות שוטרים בתוך בתי החולים, שיוכלו להגיב בזמן אמת לכל מקרה אלימות. השוטרים יעסקו באכיפה, והרופאות והרופאים יעסקו ברפואה".
עוד הוסיף שר הבריאות הורוביץ: "ההסתה נגד אנשי הבריאות שגברה בתקפות הקורונה, והאלימות נגד הצוותים הרפואיים, הם חלק מאותה הבעיה, ואסור שנשלים עם קיומה. התחייבנו ונבצע: נמגר את האלימות, נגביר את האכיפה וגם את הענישה. לא יהיו פשרות בעניין הזה".
כזכור, ביום שני שעבר בלילה התרחש אירוע אלימות קשה וחמור של בני משפחה של מטופל כלפי צוות בית החולים הדסה הר הצופים. בני משפחתו של מטופל ממזרח ירושלים, שפונה לבית החולים במצב קריטי, תוך כדי פעולות החייאה וניסיון הצוות להציל אותו, התפרעו והשתוללו עם קבלת ההודעה על מותו.
תקרית אלימה בביה"ח הדסה // קרדיט: דוברות הדסה
בעקבות המקרה התקיימה עצרת מחאה בהדסה הר הצופים, בהשתתפות ד"ר תמר אלרם, מנהלת בית החולים בירושלים, ופרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, יחד עם ועדי העובדים והרופאים בבית החולים. עצרת המחאה נערכה במקביל לשביתה כללית בת 24 שעות של הרופאים והרופאות בכל מערכת הבריאות הציבורית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו