התפקיד החדש של דני אבדיה: "הראה סימנים חיוביים"

בוושינגטון אהבו לראות את הכדור בידיים של הישראלי: "מסוג המהלכים שהפכו אותו לסחורה כל כך חמה לפני דראפט 2020" • בראדלי ביל סיפר: "דני תמיד רוצה ללמוד. העתיד שלו ורוד מאוד"

אבדיה בהגנה מול יוסטון, צילום: AP

וושינגטון וויזארדס ספגה הלילה (בין שני לשלישי) הפסד מביך במיוחד, כאשר איבדה יתרון של 23 נקודות בדרך לתבוסה לקבוצה החלשה בליגה, יוסטון רוקטס.

דני אבדיה עלה מהספסל וסיפק מחצית ראשונה טובה שבה חילק כמה אסיסטים יפים, אך במחצית השנייה התקשה כמו כל קבוצתו וסיים עם 7 נקודות (2/8 מהשדה, 0/3 לשלוש, 3/4 מהקו), 9 ריבאונדים, 4 אסיסטים, חסימה ושתי חטיפות.

בתקשורת המקומית עסקו בין היתר ביכולת של אבדיה להוביל כדור ולנהל משחק, שבאה לידי ביטוי במשחק מול יוסטון.

"בעוד וושינגטון מתמקדת בפיתוח השחקנים כשסיומה של עונת 2021/22 מתקרבת, דני אבדיה הראה הלילה כמה סימנים חיוביים כרכז מוביל כדור במהלך המשחק", כתב צ'ייס יוז מרשת NBC בטור ניתוח המשחק שהוא מפרסם. "היו לו 7 נקודות, 9 ריבאונדים ו-4 אסיסטים, כולל סדרה של מסירות חדות ויצירתיות. אלה היו סוג המהלכים שהפכו את אבדיה לסחורה כל כך חמה לפני דראפט 2020".

אבדיה הלילה ביוסטון, צילום: USA TODAY Sports

יוז ממשיך: "יש לאבדיה יכולות ייחודיות כמוביל כדור וכמוסר בגובה 2.06 מ', כאלה שהוא עדיין לא הצליח לנצח ברמת NBA, אבל הלילה הוא הראה שהוא יכול לספק זאת במגוון מצבים. והיו מהלכים נוספים שבהם אבדיה דחף את הכדור במהירות להתקפה ודברים טובים קרו".

כוכב הקבוצה בראדלי ביל, שנפצע בפברואר וגמר את העונה, שיתף בתחושות שלו כצופה מהצד בהתפתחות של הישראלי הצעיר. "דני לא יושב שם ואומר 'אני לא יכול לעשות את זה', הוא לא נועל את עצמו בתוך קופסה. הוא רוצה ללמוד, הוא שואל מיליון שאלות והוא מקבל על עצמו אתגרים. אני מחשיב אותו תמיד כאחד משחקני ההגנה הטובים ביותר שלנו. הוא גדול, יש לו סייז והוא מנצל אותו. העתיד שלו ורוד מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר