דני אבדיה: "המשחק הלילה החזיר אותי כמה שנים לאחור"

הישראלי, שרשם שיא עונתי (19 נק') בתבוסה מול דנבר וסיפק הרבה סיבות לאופטימיות, מסכם: "לשחק בתור פליימייקר זה מה שגדלתי עליו. המשחק הזה החזיר לימים בהם הייתי אחראי על ניהול המשחק. יש לי את כל הדברים האלה בארסנל" • ווס אנסלד ג'וניור החמיא: "דני ניצל את הצ'אנס שלו"

דני אבדיה. הצליח להרשים את המאמן שלו, צילום: אי-פי

למרות הצלילה של הוויזארדס, שספגו הלילה (בין רביעי לחמישי) הפסד חמישי ברציפות ו-8 ב-10 המשחקים האחרונים, 127:109 מול דנבר וניקולה יוקיץ', דני אבדיה דווקא רשם לעצמו את אחד ממשחקי השיא שלו בליגה הטובה בעולם.

הפורוורד הישראלי, שהוביל את קלעי הוויזארדס עם 19 נקודות, היה רחוק נקודה בודדת משיא ה-NBA שלו, כשקיבל 28 דקות מהספסל וסיים עם 7 מ-10 מהשדה, 0 מ-1 מהשלוש ו-5 מ-6 מהעונשין והוסיף גם 7 ריבאונדים ו-3 אסיסטים.

בסיום אבדיה התפנה לדבר על הרגשתו במסיבת העיתונאים. "אני מרגיש יותר בנוח על המגרש", אמר אבדיה, "יש לי את כל הדברים האלה בארסנל. לפעמים זה עניין של קצב או ביטחון תוך כדי משחק. אני מאמין שבהמשך עוד דברים ייפתחו ושאעשה דברים עוד יותר יצירתיים. אני שמח שהייתה לי את ההזדמנות להראות יותר דברים על המגרש. יכול להיות שיהיו משחקים שזה לא יהיה ככה, אבל אני אשתדל שזאת תהיה הגישה שלי בכל משחק".

"יש עוד כל מיני דברים שאני יכול להוסיף למשחק שלי. היום פשוט הרגשתי בנוח, לא חשבתי יותר מדי. נכנסתי טוב למשחק", סיפר אבדיה, "לשחק בתור פליימייקר זה מה שגדלתי עליו. המשחק הזה החזיר אותי כמה שנים לאחור, לימים בהם הייתי אחראי על ניהול המשחק. אני אוהב ליצור לאחרים, להיות תמיד מעורב".

דני אבדיה מול דמרקוס קאזינס, הלילה, צילום: אי-פי

מי שעוד לא התעלם מהיכולת הטובה של אבדיה, היה מאמן וושינגטון ווס אנסלד ג'וניור: "דני שיחק בצורה אגרסיבית, ועשה את זה בצורה טובה. יהיו לו עוד הזדמנויות עד סוף העונה, והיום הוא ממש ניצל את ההזדמנות שלו. הוא היה אסרטיבי מאוד עם הכדור וזה כבר סימן חיובי.

"דני צריך להמשיך להגיע לטבעת כמו שעשה במשחק, לא להתפשר, לסיים חזק כי זה יעזור לו להשיג נקודות קלות. הוא מצטיין בתור פליימייקר, אבל יכול גם לחדור לסל ולייצר לעצמו נקודות. אין ספק שהוא משתפר בתחום הזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר