"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דיווח: מצרים מנהלת מגעים אינטנסיביים בין ישראל וחמאס
לפי העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", בכירים מהמודיעין המצרי מתווכים בין הצדדים כדי למנוע סבב לחימה • "קהיר חוששת שהפלגים בעזה יעבירו אזהרה לישראל באמצעות ירי רקטות", מסר מקור מצרי
צילום: Gettyimages - ארכיון // לוחמי חמאס
"יהיה קשה לשלוט בתגובה הישראלית"

דיווח: מצרים מנהלת מגעים אינטנסיביים בין ישראל וחמאס

לפי העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד", בכירים מהמודיעין המצרי מתווכים בין הצדדים כדי למנוע סבב לחימה • "קהיר חוששת שהפלגים בעזה יעבירו אזהרה לישראל באמצעות ירי רקטות", מסר מקור מצרי

, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" המזוהה עם קטאר דיווח הבוקר (רביעי) מפי מקורות מצריים כי מצרים מנהלת תיווך בין ישראל וחמאס על רקע המתיחות הביטחונית.

במסגרת זאת, דווח כי בכירים מהמודיעין המצרי מנהלים מגעים אינטנסיביים בין הצדדים כדי למנוע סבב לחימה על רקע המהומות בירושלים. על פי המקורות, התיווך התחדש לאחר שהמצרים צפו בהיערכות צבאית ברצועת עזה של ארגוני הטרור. מנגד, נטען כי בכירים בחמאס ובג'יהאד האסלאמי הודיעו לקהיר כי הם מאשרים את עקרונות הסכם הפסקת האש שהושגה לאחר מבצע שומר החומות.

על פי העיתון הערבי, קהיר הודיעה להנהגת ארגוני הטרור בעזה ובראשם חמאס והג'יהאד האסלאמי, שהיא מקיימת מאמץ גדול להפסקת "תקיפות המתנחלים בירושלים".

מקור מצרי מסר ל"אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "מה שקהיר חוששת ממנו הוא שהפלגים בעזה יעבירו אזהרה לישראל דרך ירי רקטות, ובמקרה כזה יהיה קשה לשלוט על התגובה הישראלית". המקור אמר כי דבר זה עשוי תגובה מארגוני הטרור בעזה, ובמילים אחרות להוביל להסלמה.

המקור ציין כי המצב הנוכחי דומה במידה גדולה למצב שהיה לפני מבצע שומר החומות. לדבריו, יש התייעצויות בתוך מנגנוני המודיעין המצרי אם לשלוח משלחת ביטחונית לרצועת עזה במהלך הימים הקרובים. כמו כן הוא אמר שמצרים חוששת מכך שהסלמה בשטח עלולה להקשות על המשך תהליך השיקום של רצועת עזה.

כמו כן, המקור טען כי קהיר ביקשה מממשלת ישראל לבחון את הצעדים שננקטו בירושלים בתקופה האחרונה כדי למנוע מתיחות. עוד דווח כי קהיר הדגישה שיש "חוסר שביעות רצון בקרב ארגוני הטרור משיפור המצב ברצועה" וניסיון של כמה מהם להרוויח נקודות ברחוב הפלשתיני דרך האירועים בירושלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...