חברי המשלחת של ישראל. ריטואל חוזר | צילום: התאחדות הסקווש הישראלית

גם בסקווש: חבטו אותנו החוצה

אליפות העולם בסקווש הועברה למלזיה בשל אילוצי הקורונה, והציבה את המשלחת הישראלית בבעיה ישנה ● המדינה המוסלמית הודיעה כי ישראל לא תוכל להשתתף, ובהתאחדות הגישו תביעה ל-CAS: ספורט הוא המקום שבו אסורה אפליה על רקע לאום"

בשנים האחרונות התרגלנו למציאות שבה ישראלים אינם מופלים יותר בתחרויות ספורט. סירוב של ספורטאים ממדינות מוסלמיות להתחרות מול ספורטאי ישראל זוכה לטיפול נחרץ מצד ההתאחדויות, וגם כשהתחרויות נערכות במדינות שעומדות בסירובן להכיר בישראל - הן נאלצות לאפשר לנו להשתתף.

בניגוד למגמה הזאת, הנה מגיעה אליפות העולם לנבחרות גברים בסקווש (צפויה להיפתח ב-7 בדצמבר), ומזכירה לכולנו שמכת החרמות על הספורט הישראלי עדיין כאן. האליפות תוכננה להתקיים בניו זילנד, אך בשל אילוצי קורונה הועברה למלזיה, מדינה שידועה בגישות אנטי ישראליות ואנטישמיות שמוכתבות מלמעלה. המארחים החדשים הודיעו שנבחרת ישראל לא תוכל להתחרות בה, וכל המאמצים של התאחדות הסקווש הישראלית לשנות את ההחלטה טרם הניבו פרי.

אביב בושינסקי. לא מתכוון להרים ידיים, צילום: משה שי

לדברי אביב בושינסקי, יו"ר התאחדות הסקווש בישראל, אין בכוונתו להרים ידיים, והוא ממשיך ללחוץ על ההתאחדות העולמית כדי שתתערבו ותמנע אפליית ישראלים על רקע לאום וגזע. בין היתר, הוא רתם לעניין את ההתאחדות האמריקנית ואת ההתאחדות האיטלקית כדי שתעמודנה לצד ישראל.

בושינסקי מסביר כי המארגנים מושכים זמן באמצעות תרגילים שונים, כדי להשאיר פחות זמן להתאחדות הישראלית לתקוף את הסירוב באמצעים משפטיים. למרות זאת, אחרי שהתאחדות הסקווש העולמית סירבה לקיים דיון בסוגייה בפני מוסד הבוררות הפנימי שלה, ההתאחדות הישראלית הגישה באמצעות עו"ד דליה בושינסקי תביעה תקדימית ל -CAS (בית הדין לבוררות בספורט בלוזאן, שווייץ) בדרישה לחייב את המלזים לאפשר השתתפות של נבחרת כחול לבן.

הפעם האחרונה שספורטאים ישראלים נקלעו למצב דומה היתה לפני שנתיים, כשהמלזים ביקשו שלא לארח את נבחרת ישראל באליפות העולם לשחייה הפראלימפית. איגוד השחייה הפראלימפי שלל אז ממלזיה את זכות האירוח של התחרות, וקבע שאפליית ישראלים מן הסוג הזה נוגדת את הרוח האולימפית. סקווש אמנם אינו ענף אולימפי, אולם אין סיבה להסכים לחרם כלשהו על ישראלים בשל היותם ישראלים.

ניר כהן, חבר בנבחרת (לצד דניאל פולשצ'וק, עידו בורשטיין, רועי אברהם ונדב טאנן) ושחקן הסבב המקצועני העולמי לסקווש, הביע תקווה שהנבחרת תוכל להתחרות באליפות, וציין כי "ספורט הוא המקום שבו אנו צריכים למצוא את עמק השווה וליצור מכנה משותף בין מדינות, לפתח קשרים חדשים ולפתח את הקיימים ולתת לתחרות לעשות את שלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...