אושוויץ: כתובות אנטישמיות רוססו בתשעה צריפים

מנהלת האתר התלוננה למשטרת פולין לאחר שגילתה את כתובות הגרפיטי • באנגלית ובגרמנית נכתבו מסרים שמכחישים את השואה • יו"ר יד ושם: "מגנים בתוקף את הפגיעה באושוויץ" • ארגון מצעד החיים: "פעולת השנאה הבוטה הזו היא תזכורת מרה לצורך הנחוץ בהמשך לימוד השואה"

מחנה ההשמדה אושוויץ, צילום: אי.פי

כתובות גרפיטי באנגלית ובגרמנית, חלקן אנטישמיות, רוססו בתשעה צריפים במחנה ההשמדה אושוויץ. כך הודיעה מנהלת האתר. "שתי כתובות מקושרות לתנ"ך", נמסר. "מדובר בכאלו שמזוהות על ידי אנטישמים. כמו כן, רוססו כתובות שמכחישות את השואה".

לדברי מנהלת האתר, "אירוע שכזה - תוקפנות כלפי אתר זיכרון - הוא, מעל הכל, מתקפה מזעזעת נגד סמל של אחת מהטרגדיות הגדול ביותר בהיסטוריה האנושית. כמו כן, הוא מהווה מכה אנושה לזיכרון של קורבנות המחנה הגרמני הנאצי אושוויץ-בירקנאו".

אושוויץ, ארכיון, צילום: Getty Images

מנהלת האתר הגישה תלונה במשטרת פולין, וכן מסרה את תיעודי מצלמות האבטחה.
"אנחנו מקווים שהאיש או האנשים שביצעו את הדבר המזעזע הזה יימצא וייענש", הוסיפה המנהלת. "אנחנו מבקשים גם מכל מי שאולי צפה באירוע בזמן אמת למסור את הפרטים נגד התוקפים. במיוחד אם מדובר באנשים שנכחו בשער המוות ובמחלקת בידוד הגברים בלה ביום שלישי לפנות צהריים".

יו"ר יד ושם, דני דיין, התייחס הבוקר לכתובות האנטישמיות שרוססו באושוויץ: "אנו מצרים מאוד ומגנים בתוקף את הפגיעה באושוויץ, אתר בו נרצחו למעלה ממיליון יהודים. השחתת הצריפים דווקא במקום הזה, באמצעות כיתובים אנטישמיים וסממנים של הכחשת שואה, מהווה פגיעה בזכר הקורבנות, בניצולים ובכל אדם בעל מצפון. האירוע מהווה תזכורת כאובה נוספת כי יש לפעול ביתר שאת להנחלת זכר השואה ולחינוך הציבור והדור הצעיר באשר לסכנות האנטישמיות והכחשת השואה".

יו"ר יד ושם, דני דיין, צילום: קוקו

מטעם ארגון מצעד החיים נמסר: "אנו מגנים בתקיפות את מעשה הוונדליזם שבמסגרתו ריססו אמירות אנטישמיות על צריפי העץ באושוויץ-בירקנאו. פעולת השנאה הבוטה הזו שהתבצעה באתר שמנציח את רצח ההמונים הגדול בעולם - בו נרצחו למעלה ממיליון יהודים - היא תזכורת מרה לצורך הנחוץ בהמשך לימוד השואה וקיום מסע זיכרון לצעירים מכל דת ורקע במטרה להנציח את הזוועות באושוויץ-בירקנאו".

בארגון ציינו כי באביב 2022, ביום השואה, במידה ויתאפשר לאור מגפת הקורונה - מצעד החיים הבינלאומי ייערך להמשיך להביא אלפי צעירים מרחבי העולם לאושוויץ-בירקנאו, שם יצעדו נגד הגזענות והאנטישמיות ובעד סולידריות וסובלנות. "המשימה שלנו מעולם לא הייתה דחופה יותר", סיכמו במצעד החיים.

רחל רוזנמן עפר, מנכ"לית מוזיאון השואה "בית העדות" בניר גלים: "אנו מזועזעים מכל גילוי של שנאה בכלל וממקרים מקוממים בהם אנטישמים ושונאי אדם משחיתים מקומות שמנציחים את שאירע בתקופה האפלה ביותר בהיסטוריה האנושית. אירוע שכזה רק מדגיש את החשיבות בהנצחת זכר השואה והנחלתה לדורות הבאים. 'בית העדות' ימשיך לעשות זאת בעקביות על מנת שאיש לא ישכח את אשר עבר על עמנו".

בהכנת הידיעה השתתף דן לביא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר