"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנכים מאיימים: נחסום כבישים ראשיים בישראל

פעילי המחאה חסמו לסירוגין את צומת הסירה בכביש החוף במחאה על התנהלות המדינה • "המאבק לא יסתיים כל עוד לא יועברו כל הכספים"

,עודכן
0השמעה
הפגנת הנכים באיילון (ארכיון), צילום: קוקו

המחאה מתחדשת:פעילי מחאת הנכים חסמו הבוקר (שלישי) לסירוגין את כביש החוף לכיוון דרום במחלף הסירה. החסימות יצרו עומסי תנועה כבדים שהורגשו גם בנתיבי איילון. "המאבק לא יסתיים כל עוד לא יועברו כל הכספים", זעקו הפעילים.

לביא נאור דובר קבוצות מחאת הנכים, אמר: "אני מזהיר והזהרתי בעבר כי הנכים במדינת ישראל נואשים לקבל את הכספים שהממשלה חייבת להעביר להם - ודורשים זאת באופן מיידי. כל עוד לא יתקבלו כל דרישותינו, אנו נמשיך בגל מחאה שיגבר בזמן הקרוב ויעבור למישורים נוספים כמו נמלי תעופה, רכבות וכבישים ראשיים ברחבי המדינה.

נכים חוסמים את תנועת הרכבות בצומת הבונים (ארכיון) // צילום: דוברות קבוצת מאבק הנכים ואתר ביקורת בונה,

"אני מצהיר כי מאבק הנכים הנוכחי לא יסתיים כל עוד לא יועברו כל הכספים ויכובדו כל ההסכמים שנחתמו בעבר עם שרי האוצר והרווחה", אמר.

כיום עומדת קצבת הנכות על 3,312 שקלים והמדינה התחייבה בחוק לעלות את גובה הקצבה ל-3,700 שקלים, אלא שבארגוני הנכים טוענים כי הובטח להם סכום של כ- 4.341 מיליארד שקלים שיכול אף להעלות את גובה קצבת הנכות מעבר ל-3,700 שקלים - דבר שהם זקוקים לו.

מחאת הנכים תחודש (ארכיון) // צילום: ללא קרדיט,

עוד טוענים ראשי המאבק כי משרד האוצר קבע סעיפים תקדימיים ולא חוקיים שגורעים מציבור הנכים מאות מיליוני שקלים ועתידים לפגוע בתוספות שונות שתוכננו במסגרת החוק, בין היתר תוספת מלאה לנכים הקשישים, רפורמה בקבלת קצבת סיעוד למתמודדי נפש ועוד.

אתמול: מחאת הנכים הגיעה לירושלים

מחאת"הנכים הופכים לפנתרים"נמשכה אתמול והגיעה לירושלים, שם נחסמו צירי התנועהבאזור גשר המיתרים בכניסה לבירהבשל הפגנת הנכים במקום. ההפגנה נערכה בנוכחות כוחות משטרה.

השתתף בהכנת הידיעה: ירון דורון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר