"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח ערבי: ישראל נסוגה מדרישתה לעסקת חילופי שבויים כתנאי לשיקום הרצועה

לפי העיתון הלבנוני "אל אח'באר", חלה התקדמות בשיחות בין ישראל וחמאס בנוגע לעסקת חילופים אפשרית • בשלב הראשון ישוחררו אסירות פלשתיניות, ובתמורה חמאס ימסור מידע • "יום אחרי יום התקרה הישראלית יורדת, ונראה כי איומי חמאס עושים את העבודה"

,עודכן
0השמעה
השבויים והנעדרים בעזה

התפתחות חיובית חלה בדיונים בעניין עסקת חילופי שבויים בין ישראל לארגון הטרור חמאס, כך דיווח הבוקר (שלישי) העיתון הלבנוני "אל-אח'באר" המזוהה עם חיזבאללה. בדיווח צוין כי יש התקרבות לקראת יישום השלב הראשון של ההסכם.

על פי הדיווח, שלב זה כולל מתן מידע על גורל השבויים והנעדרים בתמורה לשחרור אסירות. המצרים מצידם סבורים כי יישום השלב הראשון יבטיח שישראל תצא מהמבוכה, בשל התנאי שלה לקשור את שיקום עזה והסרת ההגבלות בעסקת חילופי השבויים. בחמאס מתנגדים לקשר בין הסוגיות ומתעקשים להפריד ביניהן, ואף לנהל אותן במשלחות נפרדות. לאור הסרת ההגבלות בימים האחרונים, נראה שאכן ישראל נסוגה מתנאי זה.

עוד נמסר כי משלחת מצרית עתידה להגיע לרצועת עזה עם התשובה הרשמית של ישראל. לעיתון הלבנוני נודע ממקורות יודעי דבר שהמצרים הודיעו לארגוני הטרור בעזה על כוונת הצד הישראלי להשיב את המצב הכלכלי וההומניטרי למה שהיה לפני המבצע באופן הדרגתי. נוסף על כך, על פי דיווח פלשתיני, משלחת של האיחוד האירופי נכנסה היום לרצועת עזה דרך מעבר ארז.

רה"מ בנט ורה"מ החליפי לפיד. הטיפול בסוגיה הרגישה התגלגל לפתח הממשלה החדשה // צילום: יונתן זינדל/פלאש90,

בעיתון נטען כי "יום אחרי יום התקרה הישראלית יורדת במו"מ עם חמאס, ונראה שרצינות האיומים בפיצוץ מחדש עושה את העבודה". עוד נאמר כי בדיוני האסירים חלה התקדמות איטית וכך גם בדיונים באשר לרגיעה, כאשר הביטוי לכך הוא פתיחת המעברים באופן חלקי לקראת החזרה למצב ששרר לפני סבב הלחימה. עם זאת, חשוב לציין כי בעיתון הלבנוני המקורב להנהגה המדינית של חמאס, נוהגים לפרסם מעת לעת מידע אשר משמש את הארגון ללחימה פסיכולוגית.

כזכור, אתמול הודיע מתאם פעולות הממשלה בשטחים על ההחלטהלהגדיל את מרחב הדיג ברצועת עזהלעד 12 מיילים ימיים מהחוף. ראש איגוד הדייגים בעזה אמר כי מדובר ב-12 מיילים במרבית רצועת החוף, מנמל עזה ודרומה. זאת, כאשר מצפון לנמל מרחב הדיג המותר יהיה עד 9 מיילים ימיים.

בתוך כך, אתמול נפגש השליח הקטארי, מוחמד אל-עמאדי, עם בכירי חמאס ברצועה. בין בכירי חמאס שקיבלו את השליח הקטארי: מנהיג ארגון הטרור בעזה יחיא סינוואר, והבכירים רוחי מושתהא וסמאח אל-סראג'. את השליח ליווה סגנו ח'אלד חרדאן. השליח דן איתם במצב המדיני הנוכחי ובהתפתחויות בזירה הפלשתינית. הוא הביע תקווה להשגת יציבות אחרי סבב הלחימה האחרון. עוד אישר כי קטאר עומדת לצד הפלשתינים ותמשיך לסייע להם בכל דרך, לרבות קידום המענק בסך 500 מיליון דולר לשיקום ההריסות ברצועה. לדבריו, קטאר מקיימת מאמצים רבים להבטחת ביסוס הפסקת האש והגעה להסדרה.

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועה. ארכיון,איי.אף.פי

במהלך השיחה סינוואר הודה לקטאר על המענק, והדגיש כי הסיוע הוא אישור לעומק היחסים והתמיכה בסוגיה הפלשתינית. סינוואר סקר בפני השליח את ההתפתחויות האחרונות בשיחה עם מצרים ועם גורמים אחרים בעניין השגת הסכם רגיעה, הסרת ההגבלות על תושבי עזה וההשלכות המסוכנות להמשך המצור. הוא הדגיש את "הדבקות בכל הכוח הלאומי בצורך ליישם את ההבנות, לפתוח את המעברים ולקדם הקלות למשבר בכל הרמות".

כזכור, בחמאס דחו את ההצעה של ישראל להחלפת הכסף הקטארי למשפחות נזקקות בתלושים. מנגד, דווח אתמול כי בארגון לא מתנגדים להעברת הכסף דרך הבנק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר