חיל האוויר תקף בעזה בתגובה להפרחת בלוני תבערה

דובר צה"ל עדכן כי "מטוסי קרב תקפו הלילה אתר לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס" • כלי תקשורת פלשתיניים דיווחו שהתקיפה התבצעה דרומית לעיר עזה • מוקדם יותר, במהלך יום חמישי, מספר שריפות פרצו ביישובי עוטף עזה כתוצאה מהפרחת בלוני תבערה מעזה

האתר שהותקף הלילה בעזה , דובר צה"ל
האתר שהותקף הלילה בעזה, צילום: דובר צה"ל

כלי טיס של חיל האוויר תקפו הלילה (בין חמישי לשישי) מתקן טרור של חמאס ברצועת עזה, כך אישר הלילה דובר צה"ל. בצה"ל הדגישו שהתקיפה הגיעה לאחר שמוקדם יותר, ביום חמישי, פרצו לפחות ארבע שריפות כתוצאה מבלוני תבערה בעוטף: "התקיפה בוצעה בתגובה להפרחת בלוני התבערה לשטח ישראל".

בהודעה הרשמית של צה"ל נכתב כי "מטוסי קרב תקפו הלילה אתר ייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס. הרכיבים שנתקפו שימשו את חמאס למחקר ופיתוח נשק", והוסיפו כי "צה"ל יגיב בתקיפות כנגד ניסיונות טרור מרצועת עזה".

ארבע שריפות כתוצאה מבלוני תבערה בעוטף // צילום: משה ברוכי סייר ביערות קק״ל

מוקדם יותר הלילה, כלי תקשורת פלשתיניים, ובהם סוכנות הידיעות הפלשתינית "שיהאב", דיווחו שחיל האוויר תקף יעדי טרור דרומית לעיר עזה, ובין היתר דיווחו כי בין האתרים שהותקפו נמצא גם האתר בנצרים שמש את ארגון הטרור.

כאמור, מוקדם יותר אמש, דוברות כבאות והצלה לישראל מחוז דרום מסרה צוותי כבאות והצלה יחד עם צוותי קק"ל פעלו ב-4 שריפות במספר מוקדים בתחום המועצה האזורית אשכול, ושהכוחות הצליחו להשיג שליטה מלאה כאשר רוב השריפות היו קטנות ולא מסכנות כלל.

עבודת ההכנה של כבאות והצלה לישראל מחוז דרום לקראת הקיץ, בשיתוף קק"ל, רט"ג והישובים וההיערכות של מחוז דרום, מנעו התפשטות השריפה וסייעו בהשגת שליטה מהירה. חוקר שריפות מכבאות והצלה לישראל מחוז דרום קבע כי כל השריפות נגרמו מבלוני תבערה.

כזכור, לפני כשבועיים נרשמה מתיחות בין ישראל וחמאס כאשר לראשונה מאז סיום מבצע "שומר חומות", הופרחו בלוני תבערה מהרצועה וגרמו ללא פחות מ-20 שריפות. צה"ל תקף אז בתגובה מתחמים צבאיים של חמאס ששימשו כמחנות אימונים ואזורי מפגש של פעילי טרור. בישראל הטילו את האשמה על חמאס ובהודעה של דובר צה"ל נמסר כי "ארגון הטרור חמאס אחראי על הנעשה ברצועת עזה ויישא בהשלכות לפעולותיו. צה"ל ערוך לכל התרחישים וביניהם חידוש הלחימה, למול המשך פעולות הטרור מרצועת עזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר