מקורות פלשתיניים מסרו ל"אל-ערבי אל-ג'דיד" הקטארי שארגוני הטרור בעזה הסכימו לתת למתווכים זמן לפני הסלמה כלשהי - זאת בתום כינוס שערכו אתמול (שלישי) ברצועה.
המקורות ציינו שהמתווכים דרשו זמן כדי לדון עם ישראל על חזרה להבנות והסבירו כי הממשלה החדשה אינה יציבה. עם זאת, הפלגים הדגישו בפני המתווכים כי פרק הזמן לא יהיה ארוך. כמו כן, הנהגת חמאס הזהירה את ישראל מפני הסחבת והעיכוב ב"שבירת המצור ומפגיעה בתהליך השיקום של הרצועה".
דובר חמאס, עבד אל-לטיף אל-קנוע, אמר כי סוגיית שיקום הרצועה עומדת בפני עצמה וכי השבויים והנעדרים ישוחררו רק בתמורה לשחרור אסירים. לדבריו, "הפלגים בכנס אתמול הסכימו על עמדה לאומית מאוחדת כדי להתמודד עם הסחבת של ישראל והדגישו שהם לא יאפשרו את הסחיטה או את הקשר בין הסוגיות".
בתחילת השבוע, מסרו מקורות מצריים לעיתון הקטארי כי המתיחות האחרונה ברצועת עזה היא ניסיון של הממשלה החדשה בישראל לכפות תקדים לפני הגעת משלחת ביטחונית לקהיר בשבוע הבא.
מטרת הגעת המשלחת היא חתירה למגעים בלתי ישירים עם חמאס בנוגע למצב הביטחוני ברצועה, וכן עסקת חילופי שבויים. המקורות הדגישו כי "חמאס מבין את מידת הלחץ בתוך הממשלה הישראלית". לפיכך, חמאס נענה לדרישות מצרים לדחות את ההזדמנות לעימות צבאי חדש.
ישראל תקפה פעמיים בשבוע שעבר ברצועת עזה, תקיפות שכללו פגיעה במתקנים צבאיים ובורות שיגור של ארגון הטרור חמאס, בתגובה לשיגור בלוני תבערה לעבר שטחה של ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו