שר הפנים גדעון סער: "רצינו שיעור השתתפות גבוה יותר"
"מערכת הבחירות הסתיימה בצורה תקינה ומסודרת" • גדעון סער: "ראשי רשויות שרשאים להתמודד אבל יש ספק בהמשך כהונתם - מצב בעייתי"
ממטה משרד הפנים שהוקם בכפר המכבייה בר"ג, מסכם שר הפנים גדעון סער את יום הבוחר. בריאיון מיוחד לאולפן "ישראל היום" אמר: "תהליך הבחירות בוצע באופן תקין בכל הרשויות שהיו בהן בחירות. היו פה ושם תקלות אבל בסך הכל הבחירות התנהלו כסדרן.מערכת בחירות כל כך גדולה עם קרוב ל-5.5 מיליון בעלי זכות בחירה ב-191 רשויות שונות הסתיימה בצורה תקינה ומסודרת, שלב ספירת הקולות הוא רגיש עם הרבה מתחים ולחצים, ואני מקווה שהוא יעבור בשלום".
סער התייחס לאחוזי ההצבעה הנמוכים: "אנחנו לא יכולים כמובן להיות שבעי רצון. היינו רוצים כחברה לראות שיעור השתתפות גבוה יותר, אבל כמשרד הפנים עשינו כל מה שהיינו יכולים כדי לעודד את ההשתתפות. אני חושב שהתפקיד שלנו צריך להיות עידוד ההצביעה ולא רק ביצוע הבחירות".
שלושה ראשי ערים נגדם הוגש באחרונה כתב אישום התמודדו בבחירות, וניצחו בהפרש גדול: רוכברגר ברמת השרון, לחיאני בבת ים וגפסו בנצרת עילית. "ההחלטה היא החלטה שיפוטיתשל בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ ואני לא נמצא מעליו. נוצר מצב בעייתי של ראשי רשויות שרשאים להתמודד אבל ספק אם יוכלו להמשיך לכהן, זו תולדת פסיקת בג"ץ, לכן אני הודעתי שאני מתכוון להביא בהקדם להסדר חקיקתי ברור לגבי כהונת ראשי רשויות שהוגש נגדם כתב אישום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו