תסמנו במפה ותוציאו ארנק: אלו המסעדות החדשות שאתם חייבים לבקר בהן

הרשת העולמית הטבעונית שפתחה את הסניף הראשון שלה במזה"ת בדרום תל אביב, השיפודיה של דלידה, העוגות המוגזמות של גיא גמזו ואפילו בית קפה חברתי ומרגש באופקים • אלו המקומות החדשים שנפתחו לאחרונה ואסור לכם בשום פנים ואופן לפספס

ללה דלי בר, צילום: אפיק גבאי (סטיילינג: עידן ספיבק)

נונונו - ועכשיו העוגות
אחרי הפופ אפ עם הטאקו שהפך תוך שבוע לאחד הטעימים בעיר, בינגו בורגר ועוד הפתעות שמצפות לנו בהמשך, השף גיא גמזו (אריא) משיק מותג חדש "NUNUNU Cakes", בתוך סניף נונונו ברחוב הרצל בת"א. מה תוכלו למצוא שם? ניחשתם נכון - עוגות. יש המון כאלו והן מיוחדות, כמו לא מעט מקומות אחרים בעיר גם הן יימכרו במארזי משולשים מותאמי משלוח או איסוף עצמי (במחיר 38 שקלים).

עוד נמצא שם גם עוגיות שוקולד צ'יפס ביתיות, קינוחים בכוס ואפילו עוגות ערומות ללא קישוטים וליטושים. בין הטעמים שמציע גמזו: עוגת פאי לימון עם תחתית בצק תירס, עוגת שוקולד בייגלה, עוגת פאנטפטי ועוד.
הרצל 16 תל אביב (זמין גם דרך וולט)

קולקציית העוגות של נונונו, צילום: אנטולי מיכאלו

היינו כחולמים: סופר טבעוני
חלומם של לא מעט טבעונים התגשם בשבוע שעבר עם הגעת רשת הסופר סטורס הטבעונית העולמית לישראל ופתיחת סניף הדגל שלה בתל אביב. הרשת, שמציעה מוצרים צמחיים בלבד, פתחה ברחוב צ'לנוב בדרום תל אביב את הסניף הראשון שלה במזרח התיכון ומעבר למוצרים שנמכרים בו, נמצא גם בית קפה עם שלל מנות מפתיעות כמו כריך שניצל טופו, כריך "סלמון", כריך בטטה לימה ועוד. בסופר עצמו נמצא חומרי גלם, גבינות, חטיפים, יינות, משקאות, מאפים, קוסמטיקה וצמחים, הכל 100% צמחי כמובן.
צ'לנוב 22 תל אביב, שעות פתיחה 8-18

פלאנט אקס, הסופר הטבעוני החדש בתל אביב, צילום: חיים יוסף \ יחצ

פיצה יואב - התרחבנו
פיצה יואב, הפיצרייה האהובה מרחוב שינקין בתל אביב, מתרחבת לסניף חדש בצהלה (על חורבות פיצה פיל שנסגר), וגם בסניף הזה תמצאו שלל תוספות טעימות ועם הזמן גם לא מעט חידושים מעניינים והפתעות.
משה סנה 54, תל אביב. משלוחים בוולט

פיצה יואב, צילום: יחצ

המיזם המרגש של הדרום
באופקים נפתח בשבוע שעבר בית קפה חברתי בשם "בית היוצר - עדי אופקים", כאשר כל העובדים במקום הם בעלי מוגבלויות. מדובר בבית קפה קהילתי שהוקם על ידי עיריית אופקים ומופעל על ידי מתנדבי וחניכי עמותת עדי הפועלת גם במקומות נוספים בדרום ובירושלים.
בתפריט: פסטות, סלטים וקינוחים, כאשר במוקד קינוח הדגל הוא פאי אגסים עם קרם שקדים. הציבור מוזמן להגיע ולפרגן לקהילה המקומית ולעובדי המקום.

בית הקפה החברתי באופקים, צילום: בית היוצר

החדש של לילי בן שלום
חדש בשוק הכרמל - דלי בר גאורגי חדש עם מטעמים מכל הים השחור, ומאחוריו עומדת, איך לא, לילי בר שלום. החלל החדש מחולק לשני אזורים, הראשון חנות רחבה עם מקררים ומקפיאים בהם אוכל ארוז - בצקים, מאפים, סלטים ארוזים ועוד, ובאזור השני חווית אירוח קצת שונה, מעדנייה עם מקררים עמוסים בכל טוב במנות כמו חינקלי בשר, סלטים, ממולאים, לחמים, גבינות דגים ועוד.
ללה דלי&בר, הכרמל 9 פינת חבשוש, תל אביב

ללה דלי בר, צילום: אפיק גבאי (סטיילינג: עידן ספיבק)

עוד לא הייתם? שיפודי דלידה
אחרי הפופ אפ קפה של הוואיקאפ, השיקו בשבוע שעבר בדלידה את אחד המקומות המדוברים של התקופה האחרונה - שיפודי דלידה. על הגריל, הרעיונות והתפריט באופן כללי נמצא השף חמודי אבולעפיה, ואם זו לא סיבה לרוץ לשם לתור שכבר נוצר, אנחנו לא יודעים מה כן.

השיפודייה תפעל בימים שני עד חמישי בין 11:00 ל-15:00 וניתן לבחור בלא מעט מנות בפיתה, אך גם לשבת במקום ולהנות מארוחה בצלחת. מהגריל נוכל להזמין פרגיות, קבב, כבד עוף, מרגז, סטייק או עראייס כרובית, מהחלון נוכל להזמין שישה סוגי פיתות עם שני שיפודים בהתאם.
זבולון 7 תל אביב

שיפודי דלידה, צילום: יונתן בן חיים

דייג אוהב דגים: עיסא פישמרקט
יפו, אמפריית דגים כידוע לכל, חוגגת מקום חדש, חנות דגים ומסעדה בשם "עיסא פישמרקט". מאחורי המקום יעקוב זיותי, שקרא למקום על שם אביו, איתו יצא לדוג מדי בוקר עוד כשהיה בן שמונה. החנות והמסעדה ממוקמים סמוך למתחם נגה ונמצא שם שפע של סוגי דגים טריים וגם כמה קפואים, תבלינים, רטבים מיוחדים ועוד. היושבים במקום יזכו לבחור מהויטרינה את הדג שלהם ואת הסגנון שבו הם רוצים אותו.

נוכל למצוא שם פיש טורטיה, עראיס דגים (חוושי), שווארמה סלמון וצ'יפס, פיש אנד צ'יפס וכמובן פילה או דגים שלמים של דניס לברק ושאר הפתעות שיביא הים באותו יום.
סלמה 3 פינת בת עמי 9, תל אביב יפו

עיסא פיש מרקט, פיש אנד צ'יפס, צילום: אסמא גבאלי

חולים על אסיאתי? מוג'ו סאן
תגידו נעים מאוד לרשת "מוג'ו סאן", רשת בוטיק חדשה מבית קבוצת המוג'ו. הסניף הראשון נפתח לאחרונה במתחם פיאנו עיר ימים בנתניה והוא למעשה מסעדה אסיאתית בשירות עצמי שמציעה גם מקרר משקאות שווה עם קוקטיילים, באבל טי ומוצרים לקחת הביתה. המקום כשר כמובן
מתחם פיאנו עיר ימים, נתניה

מוג'ו סאן, נתניה, צילום: שני בריל (סטיילינג: עידן ספיבק)
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר