Loading...

צילום: משה בן שמחון

מצאנו את המסעדה המושלמת לחורף, והיא ממש לא בתל אביב

לא נחדש לכם אם נספר עד כמה מסעדת "גוז' ודניאל" במושב בני ציון היא חובה עבור כל אחד הקורא לעצמו חובב קולינריה בישראל • כעת השף המוכשר שניר אנג סלע השיק תפריט חורף חדש, וזו בהחלט סיבה להגיע לביקור

ההתעוררת המחודשת שמביא עימו החורף מגיעה גם אל מסעדת גוז' ודניאל. שם, אל מול נוף המטעים והשדות, מגיש השף שניר אנג סלע תפריט מחמם לב ונפש לכבוד העונה הקרה. מסעדת גוז' ודניאל שוכנת לה בהצלחה ובאהבה יתרה במושב בני ציון. היא הפכה לשם דבר בקרב תושבי האזור ובקרב אלו המחפשים לצאת מן העיר לאתנחתה קלה, אך לא להרחיק יתר על המידה.

הפנינה הפסטורלית חזרה להיקף פעילות מצומצם מהרגיל כיוון שכמו מסעדות רבות בארץ, גם היא ספגה טלטלת קורונה ואנשיה מתמודדים עם ההשלכות הקשות. "לאט-לאט נשוב לשעות הפעילות הרגילות שלנו", מבטיח אנג סלע, ומבקש עוד קצת זמן להיערכות ולהטמעת תפריט החורף החדש.

תפריט חורף חדש. גוז' ודניאל, צילום: דניאל קוממי

"בערב כל כך מלא אצלנו, והלקוחות הוותיקים חזרו לפקוד את המסעדה על בסיס קבוע", הוא מפרט, "גם הצוות נשאר איתי, ועדיין יש חוסר פה ושם בידיים עובדות וביציבות באופן כללי". עד שהמסעדה תשוב לפתוח דלתות גם במשך שעות היום ובהיקף מלא, מומלץ להתענג על תפריט הערב החורפי החדש.

אתחיל ואספר על המנה המופלאה ביותר בתפריט - מנה שעבורי מייצגת ענווה וצניעות של שף, המגובות ביד בוטחת ובזקיפות קומה קולינרית: לינגוויני דלעת, קרם פרש, פלפל חריף עד מאוד ופירורי לחם תוצרת בית. זהו! וזה נפלא! החיבור העדין שבין דלעת בשיא עונתה לעקצוץ המפתיע של ההבנרו ולקטיפתיות של השמנת - ובכן, מדובר בוואו אחד גדול. אני מבטיחה.

אך זה לא הסוף, ודאי שיש שפע של מנות שעושות כה נעים וטוב כמו ניוקי סטרוגנוף המוגש עם פטריות שאחרי הגשם, וגם שמיר שאני כל כך אוהבת. כבדי עוף עם בצל צלוי, צימוקים וקרמל מוגשים על פירה ממש כמו של בית, אך כל כך מדויק ומוקפד.

תפריט חורף חדש. גוז' ודניאל, צילום: דניאל קוממי

ומתוך הקלאסיקה האירופית שעוברת בין רוב המנות כחוט השני, שוזר אנג סלע כמה מנות ממחוזות רחוקים, וגם הן עשויות בעידון ובשלוות נפש קולינרית, כגון מלאי כופתא הודי עם אספרגוס וקשיו המוגש ברוטב קארי דלעות, או טרטר בקר בסגנון קוריאני.

ועם כל זאת, ואחרי ארוחה הגונה, מחבקת ונהדרת - אי אפשר שלא לסיים את החוויה עם העונג שהוא הברד פודינג המהולל של שניר אנג סלע.

האגדה מספרת כי הברד פודינג שהפך אייקוני נאפה במקרה, כלאחר יד ומתוך רצונו של השף לנצל שאריות של עוגות שמרים שהוצעו למכירה במקום. פיסות העוגה המיותמות נטבלו בבלילת קרם ברולה ונאפו באגביות בתוך תבנית מטבח גדולה. פלא שהביס המופלא הזה הפך ללהיט?! ובכן, לא. היום אופים במסעדה 80 עוגות שמרים במיוחד עבור מנת הברד פודינג, וטוב שכך.

תפריט חורף חדש. גוז' ודניאל, צילום: דניאל קוממי

ואם נותר לכם חשק לטעימה מתוקה אחת נוספת, הקשיבו לי והזמינו קרפ סוזט. מעטים המקומות בארץ המגישים את הקינוח החורפי הקלאסי והאדיר הזה, והקרפים המגולגלים והעדינים שמגיש אנג סלע, עטופים בחמאת הדרים, הם מחווה צרפתית לפרדסים של אזור השרון שעליהם משקיפים ממרפסת המסעדה.

גוז' ודניאל
אנשי בראשית (ליד מגדל המים) מושב בני ציון
טל. 09-7714122
שעות פעילות המסעדה:
א' - ה' 17:00 עד 23:00 | שישי 12:00 עד 23:00 | שבת 17:00 עד 23:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...