עצמות מלאות מח עצם עסיסי עם בצל מקורמל וטוסטונים

פסח לקראת סיום ויום העצמאות כבר ממש בפתח • לכבודו, השגנו לכם מתכון מיוחד של אתי וירון ישפה, מבעלי "BLACK IRON", למנה בשרית מפנקת לכבוד החג, או סתם לכל אירוע חגיגי

עצמות מלאות מח עצם עסיסי עם בצל מקורמל וטוסטונים, צילום: אסף קרלה

מרכיבים:

עצמות מוח באורך 20 ס”מ חצויות לאורכן (מבקשים מהקצב)

מלח גס

פלפל שחור גרוס

בצל לבן

שמן זית

סוכר חום

הוראות הכנה:

לבצל המקורמל:
1.קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
2.מחממים שמן זית על אש גבוהה - מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.
3.ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 40-50 דקות, תלוי ברמה שאתם אוהבים.
4.לאחר 40 דקות - הבצל המקורמל מוכן עם טעם אגוזי נהדר.

למח עצם:
1.מביאים מים לרתיחה בסיר גדול. מוסיפים עצמות ומבשלים 10 דקות. מוציאים בזהירות בכף מחוררת ומצננים היטב. עד כאן אפשר להכין מראש.
2.לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות.
3.מניחים את העצמות בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה, ומתבלים במלח ופלפל.
4.צולים בתנור חם 8 דקות.
5.מרכיבים את המנה ומגישים
6.מסדרים את העצמות בצלחת, מוסיפים מעל את הבצל המקורמל ומניחים בצד פרוסות לחם קלוי.

BLACK IRON
אגריפס 80, ירושלים (בצמוד למחנה ASADA)
טל׳: 02-5465650
שעות פעילות: א׳-ה׳ 18:30-אחרון הלקוחות, ו׳: סגור, ש׳: כשעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר