טעים באפס מאמץ: מתכון ללביבות בריאות לחנוכה

רגע לפני החג האהוב, קבלו מתכון לגרסה בריאה יותר ללביבות שכולנו אוהבים • והכי חשוב: ההכנה שלהן לא דורשת מאמץ רב

לביבות בריאות לחנוכה, צילום: יחסי ציבור

חנוכה נמצא ממש מעבר לפינה, וכולם יודעים שאין דרך טובה יותר לחגוג את החג מאשר לאכול לביבות. אם הן מגיעות בגרסה בריאה הרבה יותר מזו שאנו רגילים אליה, אז זו בהחלט סיבה לצאת למסיבה – וזה בדיוק מה שהמתכון של תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת "הרבלייף", עושה.

מצרכים (ל-8 מנות)

  • כרובית שלמה, שטופה ומפורקת לפלחים
  • 2 בטטות בינוניות מקולפות
  • 1 גזר מגורד
  • 3 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם, ניתן מקמח מלא
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  1. חותכים גס את הבטטות והכרובית ומגרדים את הגזר. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, מפעילים עד לקבלת מרקם אחיד. אין צורך בבישול מקדים של הירקות.
  2. מוסיפים את שאר הרכיבים.
  3. יוצרים קציצות לא שטוחות ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות.
  5. מצננים כ-10 דקות טרם האכילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר