"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר של מיקי שמו
עוגה בעלת טעמים שוקולדיים־אגוזיים שמשתלבים נהדר. לגירסה חלבית, מומלץ להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב
עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר של מיקי שמו| צילום: איתיאל ציון

עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר של מיקי שמו

עוגה בעלת טעמים שוקולדיים־אגוזיים שמשתלבים נהדר. לגירסה חלבית, מומלץ להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב

,עודכן
0השמעה

מצרכים (ל־2 תבניות אינגלישקייק מספר 3):

  • 175 גר' חמאה/ מחמאה
  • 2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים; 250 גר')
  • 1/3 1 כוסות אבקת סוכר (165 גר')
  • 2 כפות קורנפלור (30 גר')
  • 2 כפות קמח (20 גר')
  • 50 גר' מחית פרלינה־נוגט מאגוזי לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
  • 25 גר' פסטה לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
  • 1 כף אמרטו או רום (10 גר')
  • 1 חלמון
  • 8 חלבונים
  • 1/2 כוס פחות כף אחת סוכר (90 גר')
  • 100 גר' שוקולד מריר מגורר

לציפוי העוגה:

  • 200 גר' שוקולד מריר מומס
  • 30 גר' שמן קנולה או שמן זרעי ענבים

לקישוט:

  • 100 גר' שוקולד מריר מומס
  • חופן אגוזי לוז חצויים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־160 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.
  4. מערבבים מחית פרלינה־נוגט, פסטה לוז ואמרטו או רום ומאחדים את התערובת עם תערובת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ו־4 חלבונים ומערבבים היטב בכף עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מערבבים חלק מהתערובת עם החמאה המומסת. מחזירים את התערובת עם החמאה לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. מקציפים את 4 החלבונים הנותרים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  7. מקפלים את קצף החלבונים לבלילה, מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. מוזגים את הבלילה שהתקבלה ל־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה או מרוססות במעט שמן אופים כ־45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.
  9. לציפוי: מערבבים את השוקולד המומס והשמן לתערובת אחידה ומוזגים על העוגה.

לקישוט:

  1. משטחים את השוקולד בין 2 ניירות אפייה או שקפי ניילון לשכבה דקה מאוד. לאחר דקה חותכים את השוליים בסרגל ויוצרים מלבן שמידותיו קטנות ממידות העוגה. מניחים בצד להתייצבות, ולאחר מכן מניחים על העוגה.
  2. ממיסים את השוליים שחתכנו ממשטח השוקולד ובעזרת כפית מטפטפים במהירות ליצירת דקורציה על לוח השוקולד שהנחנו על העוגה. מעטרים בחצאי אגוזי לוז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו