ההברקה של פסח: מתכון לבייגל כשר כמו במאפיות

המאפים העגולים והממכרים עם החור באמצע מחופשים בבלוגים ובאתרי המתכונים באופן קבוע, אין סיבה שבשבוע של חול המועד המצב יישתנה • מימי נאמן מ"מאפה נאמן" עם המתכון שלה, וזה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לכם

בייגל כשר לפסח, מאפה נאמן, צילום: סטודיו נאמן

מרכיבים (20 יחידות):
כוס ושני שליש מים
100 מ"ל שמן צמחי
2 וחצי כפות סוכר
8 ביצים
3 כוסות ושליש קמח מצה
מעט מלח

להברשה של הבייגל :ביצים מהולות במעט מים
לפיזור על הבייגל: אגוזי מלך גרוסים או מלח ים

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר בינוני עם מים סוכר ושמן ועל חום נמוך, עד לסף רתיחה.
2. מוסיפים קמח מצה ומערבבים במהירות בכיוון אחד.
3. ממשיכים לערבב במשך שתי דקות נוספות על מנת להמשיך לבשל את קמח המצה ולצמצם חלק מהנוזלים.
4. יוצקים את הבצק לקערה או למיקסר שולחני עם וו לישה.
5. ממליחים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב, עד שהביצים נספגות בבצק ומתקבלת תערובת בצק אחידה
6. מחממים תנור ל-180 מעלות
7. מחלקים את הבצק לשניים ואז כל חלק ל-10 חלקים שווים, ומעצבים בצורת לחמנייה. נועצים במרכז הלחמנייה את האצבע, ומסובבים עד שהחור מתרחב ונוצרת צורת בייגל.
8. עוטפים מגש בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים.
9. מברישים בתערובת הביצים ומפזרים מלח ים או אגוזי מלך גרוסים.
10. אופים 40 דקות, ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר