לאכול כמו האיטלקים: מתכון לטירמיסו קלאסי

אתם מזמינים את המנה הזו בכל מסעדה ובית קפה, אבל האם אי פעם הכנתם טירמיסו המורכב מקרם חלבי אוורירי ומבישקוטים ספוגים בקפה המועשרים בברנדי?

טירמיסו, צילום: יעל דאבי

מאז שהגיע לישראל מארץ המגף, הקינוח האיטלקי הפך לשם דבר כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה. אז אם בא לכם להתפנק עם משהו מתוק, הטירמיסו הזה הוא בדיוק בשבילכם.

חומרי הגלם:

  • תבנית מלבנית 13X13
  • 10 יחידות לשונות חתול

לסירופ הקפה:

  • חצי כף קפה נמס מגורען
  • 240 מ"ל (כוס) מים רותחים
  • כפית ברנדי 

לקרם מסקרפונה קפה:

  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד
  • 45 גרם (5.5 כפות) אבקת סוכר
  • 120 גרם (חצי כוס) מסקרפונה
  • חצי כפית תמצית וניל איכותית
  • חצי כפית אבקת קפה נמס טחון

 להגשה:

  • אבקת קקאו איכותית

אופן ההכנה:

סירופ הקפה:

מערבבים את הקפה הנמס המגורען עם המים הרותחים עד להמסה מלאה. מצננים מעט, מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

לקרם מסקרפונה קפה:

  1. בזמן שהסירופ מתקרר, מוציאים את גבינת המסקרפונה מהמקרר על מנת שתתרכך.
  2. לאחר שהגבינה התרככה, מעבירים אותה לקערה. פותחים אותה לקרם אחיד ללא גושים בעזרת מטרפה.
  3. בקערת המיקסר עם וו ההקצפה, מניחים את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר, ומקציפים לקצף יציב, אך לא מדי.
  4. מוסיפים את גבינת המסקרפונה, תמצית הווניל ואבקת הקפה, ומקציפים לאיחוד המרכיבים ולקרם מעט יציב יותר (היזהרו שלא לשבור את הקרם!).
  5. מעבירים לשק זילוף ללא צנטר.

הרכבה:

  1. טובלים 5 יחידות של אצבעות חתול בסירופ הקפה הצונן ומניחים בתבנית, אחד ליד השני, בצפיפות.
  2. מזלפים חצי מכמות הקרם ישירות על אצבעות החתול, ומשטחים בעדינות בעזרת פלטה קטנה או לקקן.
  3. מפדרים מעט קקאו בעזרת מסננת.
  4. חוזרים על הפעולה פעם נוספת – טובלים את אצבעות החתול הנותרות, מסדרים מעל הקרם בצפיפות, מזלפים את החצי הנותר של הקרם ומיישרים.
  5. מפדרים בעוד שכבה של קקאו עד לכיסוי מלא.
  6. מניחים במקרר למשך כשלוש שעות. מגישים.

יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".

למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר