ארוחה קלאס באפס מאמץ: הדינר המושלם לט"ו באב

לא הספקתםן למצוא מקום במסעדה לערב הרומנטי וחוששים לאכזב את בן או בת הזוג? • ראובן מייסלוס, בימים כתיקונם איש של בשר, הרכיב עבורכם את ארוחה רומנטית בסגנון איטלקי, עם חומרי גלם זולים ונגישים וטעמים מושלמים בזמן הכנה קצר

צילום: גיל קרמר, משה בן שמחון

סביצ׳ה טונה

מצרכים:

נתח טונה (אפשר סלמון או כל דג טרי אחר)
2 מלפפונים (אבוקדו עם בעונה)
3 עגבניות
שורש ג׳ינג׳ר טרי
2 לימונים
שמן זית
עירית
רוטב סויה
מיונז
סרירצ׳ה

הוראות הכנה:

חותכים את הטונה לקוביות
מקלפים את המלפפון וקוצצים לקוביות יחד עם העגבניות
קוצצים את שורש הג׳ינג׳ר ומערבבים בקערה יחד עם 2 לימונים סחוטים ו כ 5 כפות סויה
מוזגים לכוסות הגשה ומזלפים סרירצ׳ה ומיונז מעל ומקשטים בעירית קצוצה
שומרים בקירור עד ההגשה

סביצ'ה טונה, צילום: נטע מייסלוס

סלט קפרזה

מצרכים:

עגבניות
צרור בזיליקום
כדורי מוצרלה/בייבי
שמן זית
מלח
פלפל
חומץ בלסמי מצומצם

הוראות הכנה:

קוצצים את העגבניות
מפרידים את העלים מגבעול הבזיליקום
מערבבים בקערה יחד עם המוצרלה בייבי
מוסיפים שמן זית, מלח, ופלפל
מוזגים לצלחת הגשה
מזלפים חומץ בלסמי מעל

סלט קפרזה, צילום: נטע מייסלוס

ברוסקטה

מצרכים:

2 שיני שום
3 עגבניות
צרור בזיליקום
כדור מוצרלה
6 פרוסות לחם
חומץ בלסמי מצומצם
שמן זית
מלח
פלפל

הוראות הכנה:

מתחילים בלצלות את פרוסות הלחם עד השחמה בטוסטר
בינתיים קוצצים את העגבניות והשום לתוך קערה
מפרידים ומוסיפים את עלי הבזיליקום
מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב
כשהצנימים מוכנים, נשים אותם על צלחת הגשה ונזליף שמן זית
מפזרים את התערובת שהכנו מעל הברוסקטות, שוברים מעל כל ברוסקטה מוצרלה, ומזליפים חומץ בלסמי
ניתן להכין גם כמה שעות לפני ולשמור בקירור

ברוסקטה, צילום: נטע מייסלוס

פסטה ברוטב רוזה

מצרכים:

1 שקית פסטה 500 גרם
2-3 שימורי עגבניות מרוסקות/מקולפות
1/2 ראש שום קלוף
1 בצל גדול
2 שמנת מתוקה
צרור בזיליקום
שמן זית
מלח
פלפל
גבינת פרמזן מגורדת

הוראות הכנה:

קוצצים את הבצל והשום ומשחימים בסיר
מוסיפים מלח, פלפל ועגבניות ומבשלים על אש נמוכה לפחות חצי שעה
בינתיים מרתיחים את הפסטה במים על פי ההוראות של היצרן
מוסיפים לרוטב את השמנת המתוקה ומערבבים (אפשר להשתמש בבלנדר מוט)
כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה לרוטב, מערבבים ומגישים עם צ׳ילי, בזיליקום ופרמז׳ן

פסטה רוזה, צילום: נטע מייסלוס

פנקוטה

מצרכים:

3 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילת ג׳לטין
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

ממיסים את הג׳לטין בתוך כוס עם 4-5 כפות מים חמים במשך 5 דקות
מחממים את כל המרכיבים על אש נמוכה עשר דקות, מדי פעם לערבב
יוצקים לכוסות אישיות, מכסים בניילן נצמד, ומצננים במקרר 6 שעות
מקשטים בקרמל ומגישים

פנקוטה, צילום: נטע מייסלוס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר