סלט מקרוני אמריקאי, יגנוב את ההצגה בעל האש | צילום: גל קולוג

המנה שהתחפשה: מתכוני פסטה לא קונבנציונליים

מתכון צ'יפס הפסטה שחורך את הרשת בשבועות האחרונים הוא הזדמנות מצוינת להיזכר שפסטה יבשה היא ככל הנראה המוצר הכי ורסטילי ושימושי שאפשר למצוא במזווה הביתי • רוצים הוכחה? קבלו שלושה מתכוני פסטה עם טוויסט מפתיע • לגזור ולשמור לימים בהם רוצים לשבור שגרה

סלט מקרוני אמריקני

לסלט המקרוני הראשון שלי נחשפתי במדינת הוואי, תוספת שהגיעה לצד כל מנת גריל אפשרית. מדובר במנה אמריקנית קלאסית שמוגשת בכל ברביקיו אמריקני שמכבד את עצמו, כי היא הולמת מאוד מנות בשריות לצידה. במקור אכלנו אותה לצד חזה עוף, שניצל, סלמון ובעצם מה לא, אפילו המקררים בסופרמרקטים מציעים למכירה את המנה הנהדרת הזאת במשקל.

לימים גילינו שכיף לנשנש אותה גם סתם כארוחת ערב (ואפילו כמנה עיקרית, אם מוסיפים לה טונה משימורים) והיא אפילו השתחלה פעם אחת לשולחן עמוס אוכל חלבי בהצלחה יתרה. מדובר במנה שמוגשת קרה והמילה "סלט" קצת מטעה בנוגע אליה, אבל אמריקניים הם אמריקניים ומי אני שאשפוט?

מצרכים:
1. מקרוני - במקור בצורת קשתות חלולות, כמות לפי צורך
2. מיונז- לפי כמות הפסטה (לכ-200 גרם פסטה השתמשתי בשלוש כפות מיונז גדושות, תזרמו לפי הטעם)
3. ירקות קצוצים, רצוי שיהיו פריכים כקונטרה לפסטה והמיונז הרכים - גמבה, בצל סגול, תירס, חסה אייסברג, גזר מגורד, תפוח אדמה אפוי, בזיליקום ושאר עשבי תיבול כאוות נפשכם
4. מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. מבשלים את המקרוני לפי הוראות ההכנה ומצננים
2. קוצצים שלל ירקות דק
3 בקערת ערבול מערבבים את הירקות יחד עם המקרוני, מוסיפים מיונז ותבלינים
4. אפשר להוסיף לסלט נגיעת חרדל, טבסקו או מעט לימון סחוט
5. הסלט יכול לחכות במקרר יומיים ואף שלושה (הוא יהיה טעים עוד יותר למחרת) אז אל תהססו להכין כמות נדיבה
6. מגישים קר

קנולי ממולא

כולנו מכירים את הקנולי, צינורות הפסטה שלרוב מתמלאים גבינות טובות, אני מציע שימוש שונה כך שאותו חומר הגלם בדיוק ישמש אתכם למנה עיקרית סטנדרטית אבל גם לקינוח מפואר, צבעוני ואקזוטי במינימום מאמץ.

מצרכים:
גלילי קנולי, כמות לפי צורך
250 מ"ל שמנת להקצפה 38% שומן (מספיקה לכ-6 יחידות)
שתיים/שלוש כפות סוכר
שמן לטיגון
אבקת קקאו
לא חובה - שוקולד מומס עם מעט חלב/גנאש שוקולד למשקיעים

הוראות הכנה:
1. מבשלים את הקנולי במים רותחים
2. מוציאים אותו מהבישול אל דנטה כך שהוא שומר על צורתו המקורית החלולה ולא הופך רך מדי ו"סמרטוטי"
3. מצננים, סופגים ממים ומטגנים בשמן עמוק.
4. לאחר הטיגון סופגים את השמן, מצננים ומזלפים פנימה באמצעות שקית זילוף קצפת מתוקה שהכנו מבעוד מועד (עם השמנת והסוכר)
5. ניתן להגיש על מצע גנאש (או פשוט לזלף שוקולד שהמסנו עם מעט חלב) מדובר במנה יצירתית ומפתיעה, שאפשר להגיש חמה או קרה
6. המנה ורסטילית ואין גבול לתוספות, למילויים ולצורות ההגשה שאפשר לבחור לה. זה המקום להיות יצירתיים.

קנולי מתוק- ניצול מירבי של חבילת הקנולי שקניתם פעם, צילום: גל קולוג

"צ'יפס" פסטה

אחרי הקייל, הקולורבי ובטטה, הגיעה תורה של הפסטה להיות חלופה לצ'יפס. העיקרון פשוט מאוד- בישול קצר ואפייה והרי לנו נשנוש שאי אפשר להוריד ממנו את הידיים, או, אם תרצו, מעין גרסה עדכנית לביסלי הביתי (זוכרים את הפסטה המסולסלת המטוגנת ורגעי התהילה שלה?) בווריאציה "בריאה" יותר.

מצרכים:
פסטה (בצורת פפיון אם הטרנד קורץ לכם, אבל כל אחת אחרת תתאים)
שמן
תבלינים (מלח ופלפל חובה פפריקה, אבקת שום, בזיליקום יבש לפי הטעם)
כף צ'דר/פרמז'ן מגורדים על כל 100 גרם פסטה יבשה

הוראות הכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים
2. מוסיפים שמן כך שהפסטה לא תידבק, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ותיבול נוסף: אפשר להסתפק בתיבול הסטנדרטי אבל אפשר להיות יצירתיים עם קארי צהוב, סומק או כמון
4. מכניסים לתנור על נייר אפיה לכ-15 עד 20 דקות ב-200 מעלות, שימו לב שהפסטה מספיק מרווחת על המגש ולא צפופה יתר על המידה
5. כשהיא מזהיבה ואף נצרת קלות בקצוות (גוון חום, לא שחור) זו העת להוציא אותה
6. להגיש גם לצד קטשופ, מינז, איולי, חרדל ובעצם מה לא

הטרנד התורן- "צ'יפס" פסטה ללא מאמץ, צילום: גל קולוג

גל קולוג הוא מנהל רשתות חברתיות, פודי ובשלן חובב שתמיד שמח לשלוח מתכון לכל הדורש. לעמוד האינסטגרם של גל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו