"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דים סאם בלי בצק: הטריק המבריק שישנה לכם את פסח

פתרון יצירתי ללא גלוטן שמביא את חוויית הדים סאם למטבח הביתי גם בפסח • אידוי קצר שומר על המרקם העדין ומעניק מראה שקוף ואלגנטי שמתאים גםלשולחן החג

,עודכן
0השמעה
דאמפלינגס כשר לפסח. צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מי אמר שצריך לוותר על דים סאם בפסח? הגרסה הזו שומרת על המרקם הממכר ומבטיחה שגם האורחים השמרנים ביותר יבקשו את המתכון.

הסוד כאן הוא השילוב בין הג'ינג'ר הטרי לעירית, שנותנים למילוי רעננות אביבית שמתאימה בול לארוחת ליל הסדר או לבראנץ' של חול המועד.

מצרכים לכ-20 כיסונים:

המילוי לאופציית הדג: ½ קילו פילה דג לבן טרי ללא עור ועצמות, קצוץ דק מאוד בסכין.

אופציית העוף:½ קילו פרגית טחונה

תיבול וקשירה:
3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
4 שיני שום כתושות.
¼ כוס עירית קצוצה
2 כפות רוטב תמרי או סויה כשרה לפסח
1 כף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
קורט מלח ופלפל שחור
15-20 דפי אורז עגולים

לרוטב הדיפינג:
⅓ כוס חומץ
⅓ כוס רוטב תמרי/סויה כשרה לפסח
2 שיני שום מגורדות
1 כף סוכר
חופן כוסברה ובצל ירוק קצוצים
מעט צ'ילי גרוס או שמן צ'ילי

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים את הדג הקצוץ או הפרגית עם הג'ינג'ר, השום, העירית, הסויה והקמח. מעסים מעט את התערובת כדי שהטעמים ייספגו והיא תהיה נוחה לעבודה.

עבודה עם דפי האורז:
מרטיבים קרש חיתוך במעט מים. טובלים דף אורז בקערת מים פושרים למשך כ-10 שניות עד שהוא מתחיל להתרכך אל תחכו שיהיה סמרטוטי לגמרי, הוא ימשיך להתרכך על הקרש.
מניחים על הקרש ומקפלים את השוליים פנימה כך שיווצר ריבוע קטן ועמיד יותר.

מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הריבוע. אוספים את כל הקצוות למרכז, מצמידים ומהדקים ליצירת שקיק קטן וסגור.

אידוי חגיגי:
מרפדים צלחת גדולה או סיר אידוי בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט. מניחים את הכיסונים במרווחים ומניחים את הצלחת מעל סיר עם מים רותחים מכסים עם מכסה של סיר ואדים במשך 10-12 דקות, לדג מספיקות 10 דקות, לפרגית מומלץ 12. מגישים את הדאמפלינגס מיד לאחר האידוי לצד רוטב הדיפינג שהכנו.

בין אם בחרתם במילוי דג עדין ובין אם בפרגית עסיסית, הדאמפלינגס האלו הם ההוכחה שפסח לא חייב להיות כבד או משעמם. המראה השקוף והאלגנטי שלהם, לצד הרוטב האסייתי העז, יכניסו משב רוח רענן לשולחן החג שלכם ויוכיחו שאפשר ליהנות מאוכל גורמה גם ללא גלוטן וגם תחת מגבלות החג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר