עוגת דבש קלאסית
רשימת חומרים:
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל)
- 3 חלמונים + 2 ביצים גדולות (L)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 3/4 כוס שמן קנולה (180 מ"ל )
- 2/3 כוס דבש (220 גרם)
- 3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית קפה נמס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מערבבים את אבקת הקקאו עם מים רותחים בקערה עד להמסה ומצננים.
- בינתיים מקציפים 3 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקצף יציב.
- שמים 2 ביצים בקערת מיקסר אחרת עם וו גיטרה. מוסיפים שמן קנולה, דבש, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון, קפה נמס ואת שאר הסוכר ומערבלים כ-3 דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הדבש בעזרת מרית ולבסוף את תערובת הקקאו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים לתבניות ומחליקים.
- אופים כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק או כשעה בתבנית עגולה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
