לאחר מתקפת ה-7 באוקטובר, חקלאי עוטף עזה היו מהראשונים ששבו לעבודת האדמה למרות הפגזות כבדות. בעיצומה של המלחמה הם המשיכו לגדל ולספק תוצרת חקלאית טרייה לכלל אזרחי ישראל, תוך שמירה על רציפות תזונתית.
כעת, פרויקט "תמוז" - יוזמה משותפת של אפליקציית הבישול החכמה Vinst ושל 31 מהבלוגרים הקולינריים הבולטים בישראל - מציע ספר מתכונים ייחודי שכל הכנסותיו ייתרמו לחקלאי העוטף ולמשקים שנפגעו. כל בלוגר בחר משק ויצר מתכון אישי המתבסס על תוצרתו - כולם בהתנדבות, כולם למען החקלאים. בין המשתתפים בפרויקט: רותי רוסו, רחלי קרוט, יהודית אביב, דוד גדג' ואחרים.
הספר - המודפס והדיגיטלי - כולל מנות מקומיות ועונתיות ומופץ גם לקהילות יהודיות בעולם. זהו מהלך קולינרי עם משמעות לאומית וחברתית, שמבקש לחבר מחדש בין הצלחת לשורשים.
לרכישת הספר "תמוז" או למעבר לספר הדיגיטלי בחינם
בחרנו לשתף מתוך הספר במתכון לדאץ' בייבי - פנקייק גרמני של השף קונדיטור עופר בן נתן, אותו הכין עם הפטל של עופר מנתיב העשרה.
בייבי דאצ' פנקייק - פנקייק גרמני
הפטל של עופר מנתיב העשרה הוא מסוג הפירות שלא צריכים שום עזרה – טרי, חממצץ־מתוק, יפהפה ומלא חיים. כשהוא נוחת על בייבי דאצ’י פנקייק שזה עתה יצא מהתנור – תפוח, שחום וריחני – קורה משהו מיוחד. זו גרסה קלילה ומרעננת לפנקייק הקלאסי: פחות כבדה, הרבה יותר מרשימה, ובעיקר - סיבה מצוינת לפזר עוד ועוד פטל נדיב מלמעלה.
רכיבים ל-4 מנות:
- 3 ביצים
- 60 גרם קמח
- 100 מ"ל חל
- 1/4 כפית מחית וניל איכותית
- קורט מלח
- 20 גרם חמאה מומסת
- חופן אוכמניות טריות
להגשה:
- כף שמנת חמוצה
- חופן פטל טרי
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב או טוחנים את כל חומרי הגלם יחד.
- מחממים היטב בתנור שחומם מראש מחבת ברזל יצוק עם כף גדושה של חמאה.
- כשהמחבת חמה והחמאה נמסה וחומה, יוצקים בזהירות מן הבלילה, מפזרים אוכמניות טריות וסוגרים מיד את דלת התנור.
- אופים כ-8 דקות או עד שהפנקייק גבוה ושחום היטב ומוציאים מן התנור.
- מגישים מיד לשולחן ומניחים מעל כף שמנת חמוצה, פטל טרי בנדיבות ומעט אבקת סוכר. אוכלים בתאבון לפני שהפנקייק צונח.
