יום שישי הגיע, זה הזמן למפרום כרובית משגע

נכון, לכל אחד יש את הגרסה שלו למפרום, אבל יש סיכוי לא רע שהגרסה הזאת מנצחת

מפרום כרובית . צילום: אנטולי קרינצקי

אחרי ששיתף אותנו במתכון לצלי כתף וערמונים ובמתכון לקציצות דגים, השף בני מדר ממסעדת ספרה, עושה את זה הפעם עם עוד מנה ביתית, משפחתית ומפנקת - מפרום כרובית. זה מתכון שמצריך מעט עבודה: הכנת המילוי, מילוי פרחי הכרובית, טיגון ובישול ברוטב, אבל חג סוכות הוא הזדמנות נפלאה להכין אותה. 

מנה חגיגית ומרשימה לחג, צילום: אנטולי קרינצקי

מפרום כרובית 

מצרכים: 

  • 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים בינוניים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף קמח (לציפוי)
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר משימורים, שטופים ומסוננים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עגבניות מרוסקות
  • 3 ענפי סלרי עם עלים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון
  • קמצוץ זעפרן (מומלץ, לא חובה)
  • חופן עלי מנגולד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה:

  1. מכינים את המלית: בקערה מערבבים את הבשר הטחןן, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הפפריקה, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. אם התערובת יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. חותכים כל פרח כרובית לרוחב כך שניתן יהיה למלא אותו, אך משאירים את הפרחים מחוברים בקצה אחד.
  3. ממלאים כל פרח כרובית במלית הבשר, לוחצים בעדינות להידוק.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה.
  5. טובלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, אחר כך בביצה טרופה, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
  6. מניחים בצד על נייר סופג.
  7. מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את הזעפרן (אם משתמשים), את העגבניות המרוסקות, גרגרי החומוס ועלי המנגולד, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
  8. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  9. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בסיר עם הרוטב.
  10. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית והטעמים התמזגו היטב.
  11. מגישים חם לצד ירקות חתוכים טריים ועם הרבה לימון. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר