לשוחרי הבריאות, לחובבי מזון ללא גלוטן ולסובלים מצליאק, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, מגלה לנו לרגל ראש השנה וחגי תשרי את המתכון שלו לעוגת תפוח בדבש קלאסית, ללא גלוטן.
מדובר בעוגה בחושה, טעימה במיוחד, רכה ועסיסית והכי מזכירה עוגת דבש של סבתא.
עוגת דבש ללא גלוטן
מצרכים:
- 80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
- 80 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
320 גרם (3/4 כוס) דבש - 2 ביצים
- 190 גרם (1 כוס) שמן
- 350 גרם (2.5 כוסות) קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות)
- 7 גרם (כפית גדושה) אבקת אפייה
- 2 גרם (חצי כפית) סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית קנמון
- קורט אגוז מוסקט
- 450 גרם תפוחים (4 תפוחים בינוניים), מקולפים וחתוכים לקוביות
- 200 גרם (3/4 כוס ועוד שתי כפות) תה מוכן
לקישוט (לא חובה):
- שקדים פרוסים או אגוזים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 165 מעלות.
- מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (במקרה של תבנית חד פעמית אין צורך).
- מקציפים במיקסר עם מטרפה את הסוכר, הדבש והביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
- בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מערבבים את קוביות התפוחים במעט קמח לפני ההוספה לבלילה (פעולה זו מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה). מוסיפים את התפוחים לתוך הבלילה בתנועת עטיפה.
- מוזגים את התערובת לתבנית. ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
- אופים כ- 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
- מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.