קבלו 3 מתכונים כשרים לחג - משלושה מתמודדי "מאסטר שף"

מילפיי לימון כשר של איתי דגן, עוגת גבינה פירורים של אבישג פארי, עוף ממולא באורז ותפוזים של דנית סופר - חברי נבחרת תוכנית הבישול האהובה, שיתפו עם "ישראל היום" את המנות שלהם לליל הסדר

מילפיי לימון. צילום: איתי דגן

מילפיי לימון כשל"פ של איתי דגן

רכיבים:

  • בצק עלים ללא גלוטן כשר לפסח
    לקרם לימון
  • 110 גרם מיץ לימון
  • 110 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • כף קורנפלור
  • 110 גרם חמאה
איתי דגן, צילום: ערן לוי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור למצב חום עליון תחתון על 180 מעלות.
2. ⁠יוצרים 3 מלבנים ממלבן אחד של בצק העלים.
3. ⁠מפזרים אבקת סוכר מעל בצק העלים ומכניסים בין שתי תבניות למשך 25-30 דקות.
4. ⁠מוציאים מהתנור ומקררים.

קרם הלימון
1. בקערה מערבבים את כל החומרים.
2. ⁠ממשיכים לערבב ללא הפסקה מעל סיר עם מים רותחים עד שהקרם יציב.
3. ⁠ברגע שהקרם הופך יציב, מערבבים בעזרת בלנדר מוט או מטרפה את החמאה פנימה ומעבירים לקירור.
4. ⁠כאשר הקרם מתקרר לגמרי, מזלפים או מורחים אותו בין שכבות בצק העלים ומעבירים למקפיא עד להגשה.

אפשר לפזר מעל הכל אוכמניות, אבקת סוכר, ופרוסות קליפת לימון.

עוגת גבינה פירורים, צילום: אבישג כהן

עוגת גבינה פירורים כשל"פ של אבישג פארי

רכיבים:

לתחתית:

  • 3 כוסות שקדים טחונים
  • 5 כפות חמאה רכה ולא מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות קורנפלור (לא חובה למי שלא אוכל קטניות בפסח)
  • קורט מלח

למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • גבינת שמנת 30% שומן
  • גביע שמנת חמוצה עדיף 27% שומן
  • 250 מ״ל שמנת להקצפה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • כפית מחית או תמצית וניל
  • כוס סוכר
אבישג פארי, צילום: קשת 12

אופן ההכנה:

  1. מערבבים הכל בקערה ולשים עם הידיים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. משטחים 3/4 מהבצק ברינג או תבנית בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה. (שימו לב שאם תשתמשו בתבנית גדולה יותר, העוגה תצא נמוכה יותר מבתמונה).
  3. את יתר הבצק משטחים לעובי 1 ס״מ על נייר אפייה מחוץ לתבנית העוגה, ואופים את שניהם ביחד על חום 170 מעלות למשך עשר דקות או עד שמשחים.
  4. מניחים בצד עד שמצטנן.

למלית

  1. מקציפים בקערה שמנת להקצפה יחד עם סוכר עד למרקם סמיך ומוסיפים את שאר החומרים שמיועדים למלית העוגה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד לאיחוד כל החומרים.
  2. רק לאחר שהבצק בתחתית העוגה התקרר, מוזגים את בלילת העוגה מעליו. (ממליצה לשים שקף או נייר אפייה בדפנות הרינג או התבנית, כך קל יותר לחלץ אותה).
  3. משטחים עם מרית את הבלילה. את הבצק שנשאר מפוררים עם הידיים לפירורים דקים ומפזרים מעל העוגה.
  4. מכניסים למקרר ללילה או למשך 12 שעות. אפשר להכניס להקפאה לרבע שעה לפני חילוץ העוגה.
עוף ממולא באורז ובתפוזים, צילום: דנית סופר

עוף ממולא באורז ותפוזים של דנית סופר

רכיבים:

  • 1 עוף שלם ללא עצמות
  • שתי כוסות אורז עגול / בסמטי לבן
  • 1 שקית ערמונים קצוצים
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 0.5 כוס צימוקים
  • 0.5 כוס חמוציות
  • כוסברה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • רבע כוס קשיו קצוץ
  • רבע כוס שקדים קצוצים
  • 2 תפוזים
  • 2 כפות סילאן
  • 1.5 כפית דבש 
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 0.5 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות מרוכז 
  • 2 כפות סויה
  • 1.5 כף טריאקי
  • תבלין גריל עוף (לפי הטעם)
דנית סופר, צילום: ערן לוי

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב עם מעט שמן קנולה נטגן את העוף, נוסיף פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה, מלח ופלפל.
  2. כשהעוף מתחיל לקבל צבע נוסיף 2 כפות גדושות של סילאן, טריאקי וסויה. נשאיר על אש גבוהה עד לקבלת צבע זהוב ויפה מכל צדדיו.
  3. נוציא את העוף ונכניס את הבצל, נטגן אותו ונוסיף כל פעם מעט מים רותחים לסיר עד שהבצל יקבל צבע מקורמל יפה.
  4. נכין את האורז - נטגן שתי כוסות בסיר נפרד עם שמן, נוסיף מלח לפי הטעם ו-4 כוסות מים חמים.
  5. לאחר 15 דקות נכבה את האש (האורז לא אמור להיות מוכן לגמרי) ונעביר את האורז לקערה גדולה.
  6. נוסיף לה פטרוזיליה, כוסברה, שקדים, חמוציות, צימוקים ועגבניות. נתבל בסילאן, 1 כף גדושה רסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה, כמון, ראס אל חנות ותבלין גריל עוף, ונערבב היטב.
  7. נכניס את האורז אל תוך העוף ומה שנשאר לנו נסדר יפה סביב העוף בסיר הרחב.
  8. נדליק את האש, ניצור שקעים באורז ונוסיף 1 כוס של מיץ תפוזים סחוט.
  9. נניח פלחי תפוז על העוף נשאיר על הגז לאש בינונית במשך 25 דקות.
  10. נעביר את הסיר עם מכסה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה.
  11. נסיר את המכסה ונגביר את חום התנור ל-200 מעלות. נבשל עד שנקבל צבע יפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר