מתכון: עוגה בחושה עם יוגורט וריבת חלב

הבלילה הלבנה והטעימה במתכון הזה של השפית מאיה דרין, יכולה בקלות להיות בסיס לעוגת בחושה בטעמים שונים • אפשר לשלב בה ריבה, פצפוצי שוקולד, גרידת הדרים ועוד

עוגה בחושה. צילום: מאיה דרין

מתכון לעוגה בחושה יוגורט וריבת חלב

רכיבים

רשימת חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת, לא חד פעמית:

  • 1 וחצי כוסות מדידה קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
  • 150 גרם/ ¾ כוס סוכר
  • 200 גרם יוגורט יווני סמיך, 4% שומן לפחות
  • 100 גרם חמאה מומסת מצוננת לטמפרטורת החדר

למילוי:

  • ½ צנצנת ריבת חלב
  • ½ כוס פצפוצי שוקולד מריר
עם יוגורט וריבת חלב, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה

1. מקציפים ביצים, וניל וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים חמאה מומסת (מומלץ להקפיד על צינון החמאה לאחר המסתה על מנת שלא יווצרו גושי חמאה עם המגע בתערובת הקרה של הביצים והיוגורט).
3. מקפלים פנימה חצי מכמות הקמח, ואז מוסיפים בתנועות קיפול את היוגורט.
4. מסיימים בהוספת החלק השני של הקמח וכן אבקת אפייה וקורט מלח.
5. מקפלים פנימה רק עד שנוצרת בלילה אחידה.
6. מעבירים מחצית מהכמות לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת קלות.
7. מסדרים מעל תלוליות נדיבות של ריבת חלב, מפזרים מעל פצפוצי שוקולד.
8. משטחים מעל את מחצית הבלילה שנותרה.
9. ממיסים מעט במיקרו, למשך 10 שניות, את ריבת החלב שנותרה.
10. יוצקים מעל הבלילה ומשיישים את פני העוגה.
11. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, במשך כ-40 או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצר עטוף פירורים לחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר