עם החיילות. עשינו קצת שמח | צילום: אסף קרלה

מתכון מהשטח: יוסי שטרית מכין פלאפל וקבב לחיילים

המסעדה שלנו סגורה, אז יצאנו לבסיסים כדי לפגוש את העובדים שלנו שמשרתים במילואים • קבלו שני מתכונים שאין יותר ישראליים מהם

לצד האסון הכבד שנפל עלינו, יש רוח של התנדבות, ערבות הדדית ותרומה מדהימה. לי הנתינה נותנת תחושה של שייכות. שגם אני, בדרך שלי וביכולות שלי, תורם משהו למאמץ. אני מרגיש שאני עושה משהו מועיל, ולא יושב בצד.

"היבה", המסעדה שלי, סגורה בשל המצב, ורבים מהעובדים שלי גויסו למילואים. היה לי חשוב, בתוך כל הכאוס שאנו נמצאים בו, לשמור איתם על קשר ולהראות שאכפת לי. וכך יצא שהצוות שלא גויס למילואים התגייס למשימה איתי.

עם החיילים. חשוב לשמור על קשר, צילום: אסף קרלה

התארגנו עם תורמים מדהימים, נסענו לבסיסים שהעובדים שלנו נמצאים בהם ועשינו להם קצת שמח. ועל הדרך קצת ריפאנו את עצמנו מתחושת האי־נעימות על כך שהם שם ואנחנו פה.
חשוב לי להודות לניר דלינס וליורם בודזנק, השותפים שלי. לגיא יקר שתרם חומוס ופלאפל, לשיבולת הוד השרון שתרמו לי מאות פיתות, לכל הצוות המדהים שלי, לצלם אסף קרלה ולצוות שלו ולכל התורמים הנדיבים.

ברוח הימים האלה הלכנו על שני מתכונים פשוטים, משביעים וטעימים, המבטאים יותר מכל את הרוח הישראלית היפה שאנחנו רואים היום מכל עבר.

כדורי פלאפל

הפלאפל. מתחיל בחומוס, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן)

√ 1 כוס עלי כוסברה

√ 1 כוס עלי פטרוזיליה

√ 1 בצל קטן קלוף וחצוי

√ 5 שיני שום קלופות

√ 1/2 פלפל ירוק חריף

√ 5 כפות מים

√ 2 כפות גדושות פירורי לחם

√ 1 כפית כמון

√ 1 כפית פפריקה מתוקה

√ 1 כפית מלח

√ 1/2 כפית פלפל שחור

√ 1 כפית אבקת סודה לשתייה

√ 1 ליטר שמן לטיגון עמוק

√ להגשה: פיתות, טחינה, עמבה וירקות

אופן ההכנה:

הכנת הפלאפל, צילום: אסף קרלה

1. את גרגירי החומוס יש להשרות במים לפחות 12 שעות לפני ההכנה.

2. טוחנים את גרגירי החומוס עם הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, השום והפלפל החריף עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מים, פירורי לחם ותבלינים.

3. מומלץ לקרר את התערובת במקרר במשך שעה.

4. מוסיפים לתערובת 1 כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב.

5. יוצרים כדורים מהתערובת בידיים לחות.

6. מטגנים את הכדורים בסיר בשמן חם (בגובה 3-4 ס"מ) למשך 2-3 דקות, עד להשחמה.

קבב עמבה

הקבב. עם הרבה שומן, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 ק"ג בשר טלה עם שומן, טחון

√ 200 גרם עמבה

√ 1 צרור פטרוזיליה

√ 3 כפות בהרט

√ מלח ופלפל

√ להגשה: פיתות, טחינה וירקות

אופן ההכנה:

הכנת הקבב, צילום: אסף קרלה

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים לתערובת חלקה.

2. נותנים לתערובת לנוח במקרר לפחות 1/2 שעה לפני יצירת הקציצות, ואז מקבבים.

3. רצוי לבצע את הפעולה יום לפני ולהשאיר את הקבבים במקרר ללילה. אחרי לילה במקרר צולים על הגריל.

המדור צולם בטולכרם, מוצב 105 של גדוד 9306

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר