מונדיאל 2002, בשלבים המוקדמים של הטורניר מודחות נבחרות צרפת וארגנטינה ואנחנו מאבדים עניין אישי במשחקים. אנחנו אדישים, חסרי חשק. בהחלטה ילדותית גיא, תומר ואני עושים "דווקא", עוזבים את מסך הטלוויזיה, ובמקום לצפות במשחק הגמר אנחנו הולכים לשחק בעצמנו באולינג.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
האולם ריק, הטלוויזיה דולקת ואנחנו מפנים לה עורף ומגלגלים את הכדורים הכבדים במורד המסלול.
כשבדקה ה־67 מכניע רונאלדו (המקורי), מלך השערים הברזילאי, את שערו המבוצר של אוליבר קאן הגרמני, אנחנו נדבקים בכל זאת אל המסך, סקרנים. וכששתים־עשרה דקות מאוחר יותר הוא עושה זאת שוב, אנחנו יודעים שברגעים אלה ממש אנו רואים כיצד נבחרת ברזיל קוטפת את הגביע העולמי.
בהשראת המארחת האייקונית של משחקי 2014, אני במטבח, מבשלת פג'ואדה. לכבודה של נבחרת ברזיל, שזכתה להניף את גביע העולם בכדורגל חמש פעמים, אני ממשיכה ומטגנת פסטלים של לבבות דקל שהברזילאים כל כך אוהבים, וגם אופה אמפדינס ממולאים כל טוב.
* * *
פג'ואדה
החומרים (ל־6 מנות):
• 500 גרם שעועית שחורה או שעועית חומה קפואה
• 1 ק"ג שפונדרה מנוסרת עם העצם
• 4 יחידות נקניקיות צ'וריסו חתוכות או קבנוס
• 3 בצלים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות
• 3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
• 1 פלפל צ'ילי חריף פרוס
• 3 כפות שמן חמניות
• 2 כוסות רוטב ברביקיו מעושן
• 2 עגבניות קצוצות
• פטרוזיליה קצוצה
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• מים
אופן ההכנה:
אם משתמשים בשעועית שחורה, משרים את השעועית במים למשך הלילה.
מתבלים את הבשר, מחממים מעט שמן בסיר רחב ומשחימים היטב את הבשר מכל הצדדים. מוסיפים את הנקניקיות ומשחימים יחדיו. מוציאים מן הסיר ושומרים בצד.
מוסיפים לאותו הסיר מעט שמן ומשחימים את הירקות. מוסיפים לסיר את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה.
מחזירים לסיר את הבשרים, מוסיפים את רוטב הברביקיו והעגבניות הקצוצות, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי, מתבלים היטב ומביאים לרתיחה.
מסירים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד במשך שעתיים-שלוש, או עד שהשעועית והבשר רכים מאוד והנוזלים הצטמצמו.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
פסטלים של לבבות דקל
החומרים (לכ־20 יחידות):
לבצק:
• 2 כוסות קמח
• 1 חלמון
• 1 כף שטוחה מרגרינה רכה
• 1 כף אבקת אפייה
• 1 כוס חלב
• 1/2 כפית מלח
למילוי:
• 5 לבבות דקל משומרים חתוכים למקלות
• שמן לטיגון
• מלח לפי הטעם
• צ'ילי גרוס לתיבול
אופן ההכנה:
מעבדים את כל מרכיבי הבצק, עוטפים בניילון ומצננים במשך כ־30 דקות (הבצק מתקבל רך מאוד וגמיש).
מקמחים משטח עבודה ומרדדים בכל פעם חלק מהבצק ליריעה דקה וחותכים מלבנים רחבים מגודל לבבות הדקל. עוטפים כל מקל של לבבות דקל במלבן בצק כך שיהיה אטום לגמרי (הבצק נדבק לעצמו בקלות).
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפסטלים עד שמשחים משני הצדדים.
מסננים מן השמן, זורים מייד מעט מלח וצ'ילי ומגישים.
אמפדינס עוף וזיתים
החומרים (לכ־20 יחידות):
לבצק:
• 4 כוסות קמח
• 2 ביצים
• 250 גרם מרגרינה
• 1/2 כפית מלח
• קמצוץ צ'ילי
למילוי:
• 3 שוקי עוף מבושלות (כדאי ומומלץ להשתמש בשאריות)
• 1 כף רסק עגבניות
• 8 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
• 1/2 בצל קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• 2 כפות עגבנייה קצוצה
• 2 כפות פלפל אדום ו/או צהוב קצוץ
• 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש, משטחים מעט בעזרת הידיים, עוטפים ביריעת ניילון ומצננים במשך כ־30 דקות.
מכינים את המילוי: מפרידים את בשר העוף מן העצם וקוצצים.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים ומערבבים יחדיו.
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מרדדים את הבצק ליריעה דקה. מכחצי יריעת הבצק קורצים עיגולים גדולים ומרפדים בהם תבניות אפייה אישיות. מן המחצית השנייה קורצים עיגולים בקוטר המאפה ושומרים בצד.
ממלאים במילוי, מכסים בעיגול בצק ומהדקים היטב את שולי הבצק כדי שיידבקו.
מברישים בביצה טרופה ואופים במשך כ־15 דקות עד שמזהיב, בהתאם לגודל המאפה.
צילומים: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו