יענג לכם את חנוכה: מתכון ללביבות פנקייקס טחינה

חג האורות עוד רגע כאן, אז למה שלא תתכוננו אליו עם מתכון של השף אורי נבון שייתן ללביבות את הכבוד שכל כך מגיע להן?

לביבות פנקייקס טחינה, צילום: שני בריל

חנוכה, חג טעים כל כך: הסופגניות הן המאכל המזוהה ביותר עם חג האורות, אבל בואו ניתן מקום של כבוד גם ללביבות – ועם המתכון של שף אורי נבון ("מחניודה"), זה בטוח יהיה חג מענג במיוחד.

רכיבים (לכ-6 יחידות):

  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות יוגורט יווני
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • להגשה: פירות יער מסוגים שונים

הוראות הכנה:

  1. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם כף סוכר אחת, עד שהתערובת הופכת גבוהה ונפוחה.
  2. מערבבים בקערה את כל שאר הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים לתערובת את הביצים הקצופות, ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות פנימה. מכסים את המכסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-10 דקות.
  4. על מחבת פנקייקים שטוחה מניחים רינג עגול בקוטר של כ-10 ס"מ משומן היטב. מוזגים מהתערובת כמעט עד לסוף גובה הרינג, ומטגנים על חום בינוני.
  5. משחררים את הפנקייקס מהרינג ומניחים על צלחת הגשה.
  6. מערבבים טחינה גולמית עם מעט סוכר ומוזגים מעל ערימת הפנקייקים. מקשטים עם פירות יער טריים ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר