חנוכה, חג טעים כל כך: הסופגניות הן המאכל המזוהה ביותר עם חג האורות, אבל בואו ניתן מקום של כבוד גם ללביבות – ועם המתכון של שף אורי נבון ("מחניודה"), זה בטוח יהיה חג מענג במיוחד.
רכיבים (לכ-6 יחידות):
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 2 ביצים
- 2 כפות יוגורט יווני
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1 כוס חלב
- 3 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל
- להגשה: פירות יער מסוגים שונים
הוראות הכנה:
- מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם כף סוכר אחת, עד שהתערובת הופכת גבוהה ונפוחה.
- מערבבים בקערה את כל שאר הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את הביצים הקצופות, ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות פנימה. מכסים את המכסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-10 דקות.
- על מחבת פנקייקים שטוחה מניחים רינג עגול בקוטר של כ-10 ס"מ משומן היטב. מוזגים מהתערובת כמעט עד לסוף גובה הרינג, ומטגנים על חום בינוני.
- משחררים את הפנקייקס מהרינג ומניחים על צלחת הגשה.
- מערבבים טחינה גולמית עם מעט סוכר ומוזגים מעל ערימת הפנקייקים. מקשטים עם פירות יער טריים ומגישים.