חצילים מטוגנים הם מאכלים מנחם, שבכל פעם שאנו נוגסים בו – אנו לא יכולים שלא להרגיש תחושה טובה בכל הגוף. אז מי אנחנו שלא נשתף אתכם במתכון של עדי נויוביץ' מקפה גן סיפור?
רכיבים (4 מנות):
- 2 חצילים בינוניים
- 1/3 כוס שמן זית או שמן קנולה
- 7-6 עלי אורגנו או בזיליקום
- 150 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום פרוסה
- מעט צ'ילי גרוס (אם אוהבים)
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- מלח
הוראות הכנה:
- שוטפים את החצילים ומייבשים אותם. אחר כך פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מעבירים למגש, ממליחים את הפרוסות ומניחים להן להגיר את הנוזלים למשך 10 דקות, על מגבת או נייר סופג.
- מייבשים את פרוסות החציל. מחממים את שמן הזית או הקנולה במחבת טיגון ומטגנים את החצילים משני הצדדים על אש בינונית-גדולה עד לקבלת צבע זהוב. מניחים על נייר סופג או על מגבת.
- מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות.
- מכינים את הרוטב: במחבת רחבה עם שוליים מחממים את שמן הזית עם השום והצ'ילי על אש קטנה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממלאים את פחית השימורים במים עד שליש מגובהה ומוסיפים לעגבניות. מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים על אש בינונית-קטנה למשך כרבע שעה, עד לקבלת רוטב לא סמיך מדי.
- מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים עליו פרוסת חציל. יוצקים מעל מעט רוטב עגבניות, מוסיפים עלי בזיליקום או אורגנו, מפזרים מוצרלה ופרמזן ומניחים מעל פרוסת חציל נוספת. ממשיכים בפעולה עם 3 פרוסות חציל לכל מנה. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
- אופים במשך 20-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.