חלה. באגט. חלת באגט. לא צריך להוסיף במילים, אלא פשוט לקחת את המתכון של מימי נאמן מ"מאפה נאמן", להכין אותו – וליהנות ללא הפסקה.
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן בהיר מנופה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 2.5 כוסות מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- מעט מלח
- שומשום/ פרג/קצח
הוראות הכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים (מלבד המים) במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד (או כ-10 דקות בידיים). חשוב שהגלוטן ייטמע היטב ושהבצק יתפח.
- יוצקים את המים למיקסר ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת למשך כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר תפיחת הבצק, מחלקים ל-3 חלקים שווים ואז כל חלק לשניים – סך הכל 6 חלקים.
- מכל 3 כדורים יוצרים גלילים מאורכים וקולעים לחלה.
- מסדרים על מגש ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו, מברישים את החלה בביצה, מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שתרצו – ואופים בתנור למשך כ-25 דקות או עד שמתקבל צבע שחום עמוק.