הקיש הטבעוני הזה לא רק מזין, הוא גם יעזור לכם לקראת כיפור

הצום ביום כיפור לא קל לכולם, אבל תזונה נכונה לארוחת המפסקת יכולה מאוד לעזור • הקיש הזה, שמתאים לכולם, יעשה עבורכם את העבודה

קיש טבעוני עם טופו פלפלים וברוקלי, צילום: באדיבות משק ויילר

צום הוא אף פעם לא דבר קל, וגם אלו שצמים ביום כיפור בכל שנה עלולים למצוא את עצמם מתקשים לפני הצום. אז לפני שתתחילו לכפר, מתכון הקיש הטבעוני הזה יסדר אתכם מבחינת ההכנות לכך שלא תוכלו לאכול במשך 25 שעות. אז איך אומרים? בהצלחה!

מרכיבים (לתבנית קיש בקוטר 24-22 ס"מ)

לקלתית:

  • 1/2 חבילת בצק פריך פרווה מוכן, מופשרת לפי הוראות היצרן

למילוי:

  • 2  כפות שמן זית
  • בצל, חתוך לקוביות בינוניות
  • שיני שום, קצוצות
  • גזר, מגורד בפומפייה גסה
  • 1 פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות דקות
  • כוסות פרחי ברוקולי
  • חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי מסונן ומיובש
  • כפות טחינה גולמית
  • כף סויה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מסדרים את הבצק בתבנית, חותכים את הקצוות המיותרים ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מכסים בנייר אפייה, ממלאים בשעועית או כל משקולת אחרת, ואופים במשך 15 דקות עד להתחלת ההזהבה. מוציאים מהתנור.
  3. מגרדים את הטופו חומוס בפומפייה גסה.
  4. לחימום המילוי, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
  5. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הטופו חומוס, הטחינה והסויה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
  6. מעבירים את המילוי לתוך הקלתית החצי אפויה ומיישרים.
  7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים לעוד 20-15 דקות נוספות, או עד שהקיש זהוב ומוכן. מגישים מיד

בתיאבון!


באדיבות ויגן פרינדלי ומשק ויילר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר