המתכונים של יוסי שטרית לדגים ב-20 דקות

קפיצה קטנה לסופר ו־20 דקות של בישול. יוסי שטרית וקדירות הדגים | צילום: אסף קרלה

בשגרה הסואנת שלנו מנוחה היא מילה גסה, אבל זה לא חייב להיות ככה • שלושה מתכונים קלילים, שיאפשרו לכם להירגע בסופ"ש וללקק את האצבעות

יש ימים כאלה, שבהם בא לי שהכל יתנהל בצורה איטית. בא לי לקום בבוקר לאט, לשתות את הקפה של הבוקר לאט, להסתדר לאט, להתארגן לאט, ללכת לקניות לאט, לעשות סידורים לאט, הכל - לאט.

ביום כזה אני צריך מתכונים בלי הרבה מאמץ, אבל גם שיהיו טעימים ומרשימים. הרי "לאט" זה מוד של רוגע, של שלווה, של כיף והנאה. להתפנק ולפנק - אבל לאט.

אני ממש ממליץ לכם מדי פעם לקחת בוקר שישי רגוע מכל השגרה הסואנת שלנו, גם אם אתם מארחים חברים או משפחה. נכון, מצד אחד כל השבוע עובדים מבוקר עד ערב, נותנים את הלב והנשמה בעבודה, עומדים בפקקים, דואגים לילדים, מנסים לרצות את כולם ורק מפנטזים על הרגע שבו יגיע סוף השבוע. אבל מצד שני, כשהוא סוף־סוף מגיע, אנחנו לא באמת מצליחים לנוח. במיוחד משום כך שלושת המתכונים הבאים מצריכים רק קפיצה קטנה לסופר ו־20 דקות של בישול.

בכל המתכונים אפשר להשתמש בדג לברק, מפולט וחתוך לרבעים, אבל גם כל דג אחר יכול להתאים. לא אוהבים דגים? לא נורא, בכל המתכונים אפשר להחליף את הדג בנתחי עוף או אפילו בטופו. ושיהיה סוף שבוע רגוע!

אדום לוהט. דג ברוטב עגבניות וחצילים, צילום: אסף קרלה

 

דג ברוטב עגבניות וחצילים

החומרים:

1 דג טרי (לברק או כל דג אחר), מפולט וחתוך לרבעים

• 4 עגבניות

• 2 חצילים

• 4 שיני שום, חצויות

• 4 כפות שמן זית

• 1/2 פלפל אדום חריף, פרוס

• חופן עלי בזיליקום

• מלח

הוראות הכנה:

1. טוחנים את העגבניות בבלנדר.

2. פורסים את החצילים דק, חוצים כל עיגול ומטגנים.

3. מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום עם שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות הטחונות, מתבלים במלח ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.

4. מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 10 דקות.

5. מוסיפים את החצילים ואת עלי הבזיליקום, מבשלים עוד כ־2 דקות ומגישים.

דג ברוטב קארי ירוק וברוקולי

החומרים:

1 דג טרי (לברק או כל דג אחר), מפולט וחתוך לרבעים

• 3 שיני שום, קצוצות

• 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

• 1/2 גבעול למון גראס, קצוץ

• 4 כפות שמן זית

• 2 כפות מחית קארי ירוק

• 1 קופסה או פחית קרם קוקוס

• 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים

• חופן עלי כוסברה

הוראות הכנה:

1. מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום, הג'ינג'ר והלמון גראס עם שמן הזית במשך כדקה וחצי.

2. מוסיפים את מחית הקארי וממשיכים לטגן עוד כדקה.

3. מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות.

4. מוסיפים את פרוסות הדגים והברוקולי, ומבשלים עוד כ־12 דקות.

5. מפזרים מלמעלה את עלי הכוסברה ומגישים.

קפיצה קטנה לסופר ו־20 דקות של בישול, צילום: אסף קרלה

דג ברוטב קארי אדום, בצל ירוק ובוטנים

החומרים:

1 דג טרי (לברק או כל דג אחר), מפולט וחתוך לרבעים

• 3 שיני שום, קצוצות

• כפית ג'ינג'ר קצוץ

• 1 פלפל אדום חריף, פרוס דק

• 4 כפות שמן זית

• 2 כפות מחית קארי אדום

• 1 קופסה או פחית קרם קוקוס

• 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

• 100 גרם בוטנים קלויים

הוראות הכנה:

1. מטגנים במחבת או בסיר רחב את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף עם שמן הזית, עד להזהבה קלה.

2. מוסיפים את מחית הקארי וממשיכים לטגן עוד כדקה.

3. מנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות.

4. מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד כ־12 דקות.

5. מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והבוטנים ומגישים.

לא אוהבים דגים? אפשר להחליף בעוף או בטופו, צילום: אסף קרלה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר