מתכון להמבורגר החריף של השף אבי לוי

פרויקט "ההמבורגר שלי" לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי • השף הירושלמי חוגג את יום ההמבורגר הבינלאומי עם מתכון להמבורגר אלג'יראי חריף עם קראנץ' בצל, קרם עגבניות וקלמטה בעשבי תיבול • זה אולי נשמע מסובך, אבל זה בעיקר טעים

ההמבורגר של אבי לוי, צילום: רון ירקוני, יח"צ

המתכון של אבי לוי: המבורגר אלג'יראי חריף עם קראנץ' בצל, קרם עגבניות וקלמטה בעשבי תיבול

מרכיבים:

לקציצה:

850 גר' חזה עגל

150 גר' שומן בוקס

2 בצלים לבנים קצוצים דק

1 פלפל גמבה קצוץ דק

2 פלפלים ירוקים קצוצים דק(ללא הגרעינים)

1/2 כפית פלפל סודני גרוס

4 שיניי שום קצוצות דק

1 כפית פפריקה מרוקאית

1 כף שטוחה מלח דק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 ביצה L

3 כפות שמן זית

לקרם עגבניות:

4 עגבניות בשלות ומקולפות

1 כף פלפל צ'ומה

2 שיניי שום

3/4 כפית מלח

1/3 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

מחממים (אש בינונית) 3 כפות שמן זית על בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לצבע זהוב כהה.

מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ 3 דקות נוספות.

מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ 2 דקות.

מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומורידים מהאש.

מחכים כ-15 דקות עד שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים לבשר הטחון, מוסיפים את הביצה, מערבבים קלות ויוצרים קציצת בורגר בגודל ובמשקל שרוצים.

להכנת הקרם עגבניות:

שמים בבלנדר 4 עגבניות, שום, פלפל צ'ומה ושאר התבלינים, ומפעלים למהירות חזקה עד למרקם חלק, מזליפים בהדרגה את השמן זית עד לעיבוי הקרם.

בצל קראנץ':

חותכים בצל גדול לפרוסות דקות, מערבבים היטב עם קמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

לזיתי קלמטה בעשבי תיבול:

15 זיתי קלמטה פרוסים

1 שן שום קצוצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף עלי סלרי קצוצים

1 כוסברה קצוצה

1 כף חומץ

1.5 כף שמן זית

1 כף מיקס פלפלים קצוצים דק

מערבבים הכל בקערת ערבוב ומוזגים על הקראנץ' בצל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר