המבורגר עיראקי - יש דבר כזה ויש לנו מתכון

פרויקט "ההמבורגר שלי" לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי • השפים של רשת ההמבורגרים "יומנגס" חולקים את המתכון להמבורגר עם עמבה, לימון כבוש ותבלינים סודיים • לא סקרנים להתחיל להכין?

המבורגר עיראקי, צילום: תומר בורמד

לתערובת בשר להמבורגר:

מרכיבים:

700 גרם בשר צלעות מובחר ומיושן

300 גרם חזה כבש

30 גרם צנובר

70 גרם עמבה הודית

10 גרם לימון כבוש

7 גרם מלח גס

6 גרם תערובת תבלינים יבשים: פלפל שחור, פלפל לבן, קינמון, הל, כמון, ציפורן, כורכום, אגוז מוסקט, זנגביל, כוסברה

הוראות הכנה:

טוחנים את מוצרי הבשר בטחינה גסה (8 מ"מ).

חשוב להגיע ליחס בשר ושומן שלא עולה על 25% ולא פחות מ 20%.

לאחר הטחינה מערבבים את התערובת הבשר עם העמבה, לימון כבוש, צנובר, מלח ותערובת התבלינים היבשים.

לאחר ערבוב הבשר ופיזור אחיד של כלל המרכיבים, מחלקים לכדורי בשר במשקל של 220 גרם ובעזרת רינג בקוטר 12 ס"מ יוצרים את קציצת ההמבורגר המושלמת.

מכניסים למקרר לחצי שעה להתגבשות המרכיבים ולמניעת התפרקות על הגריל.

לטופינג / מעל ההמבורגר:

חציל קריספי

מרכיבים:

חצי ק"ג חציל

40 גרם קמח לבן

60 גרם קורנפלור

5 גרם מלח גס

2 גרם פלפל שחור גרוס

100 מ"ל מים

200 גרם פירורי לחם

שלבי הכנה:

מקלפים את החציל מכל צדדיו, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מסדרים על קרש חיתוך ומפזרים מלח שולחן על כל חתיכת חציל. לאחר המתנה של 7 דקות, הופכים את החציל ומבצעים את הפעולה שוב.

לאחר המתנה נוספת של כ-7 דקות והוצאת הנוזלים מהחציל, שוטפים את החציל משאריות המלח ומייבשים בעזרת מגבת.

בקערה מערבבים את הקמח, קורנפלור, מלח גס, פלפל שחור גרוס ומים ויוצרים טמפורה מושלמת למרקם סופר קריספי.

טובלים כל פרוסת חציל בטמפורה, מסננים מעודפי הטמפורה ומיד עוטפים בפירורי לחם.

מטגנים את החצילים בשמן עמוק למשך כ- 2 דקות עד להזהבה.

הרכבת הטופינג לביס המושלם:

מניחים על ההמבורגר:

 1-2 חתיכות חציל קריספי

1 ביצה קשה חתוכה לפרוסות דקות (מעל הביצה: מומלץ לפזר מעט מלח ופלפל)

ובתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר