אצלנו בארץ ,הפיקנייה מוכרת רק למביני דבר ואוהבי בשר - שמו אצל הקצבים ״שפיץ צ׳ך״. זהו נתח עם טעם בשרי נהדר, הוא אינו שמן במיוחד אבל עסיסי ומלא בטעם. בכל דרום אמריקה פיקנייה הוא נתח פופולארי במיוחד, ובייחוד בצ'ורסקריות (מסעדות אכול-כפי-יכולתך-בשר) של ברזיל. ברשת Black מכינים מהפיקנייה המבורגר משובח במיוחד. מתובל בקונפי שום ופצפוצי בוטנים. לאוהבי בשר אמיתיים!
מרכיבים:
1400 גרם בשר פיקנייה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
½ כפית גרם מלח
3 כפות שום קונפי
50 גרם מי סודה
150 גרם בוטנים מטוגנים
הוראות הכנה:
1. טוחנים את הבשר ומערבבים במי סודה, פלפל ומלח.
2. מוסיפים את השום ומערבבים עוד קצת, עד שהשום מתחיל להתפרק במנה.
3. טופחים ומוציאים אוויר מהתערובת.
4. מכינים שישה כדורים שווים ומגלגלים בבוטנים בלי לערבב, רק כציפוי.
5. מעצבים לצורת המבורגר ומניחים לנוח כשעה במקרר. מכינים בגריל.
קונפי שום קל להכנה:
פשוט מאד: מניחים בסיר אל-חלד שיני שום קלופות, מכסים בשמן זית משובח, מוסיפים עלה קטן של רוזמרין ופיסה צ'ילי אדום. מבשלים הכל ביחד על להבה נמוכה, כעשר דקות - עד שהשום רך וכל הבית מלא ניחוח. מרוקנים לצנצנת נקייה וסוגרים.
TIP
המרכיב הסודי: זהו הסוד הסודי ביותר של כל מי שמכין המבורגר טוב, מבשר טרי: תנו לו לנוח. הכינו תערובת וצננו אותה במקרר חצי שעה, ליצור אמולסיה. הכינו קציצות עגולות ויפות, ותנו להן להירגע במקרר לפחות עוד חצי שעה, לפני העלייה לגריל. הזמן הוא סודו של המבורגר טוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
