ד״ר נינה צ’נדראסקראן, מומחית לרפואת ריאות וטיפול נמרץ, פרסמה בטיקטוק סרטון שבו היא מסבירה אילו משקאות אלכוהוליים הם הפחות מזיקים לגוף והכי פחות נוטים לגרום להנגאובר - ונראה שג׳ין וטוניק מככב בראש הרשימה. ד״ר צ’נדראסקראן משתפת עובדות רפואיות תחת שם המשתמש @neenziemd, כחלק מסדרת הסרטונים הפופולרית שלה “דברים שלא מספרים לכם”.
לדבריה: ״אם אתם שותים או אוהבים ג׳ין וטוניק, זה לא הוכח כמשקה האלכוהולי הכי מזיק - להפך. הסיבה לכך היא תכולת סוכר נמוכה והרכב רכיבים פשוט יחסית״.
היא משווה זאת לקוקטיילים אחרים שמכילים כמויות גבוהות של סוכר, סירופים ותוספים שונים, ומדגישה: ״כל השילוב הזה יוצר עומס משמעותי על הגוף״.
למעשה, לפי בלוג Good Food של ה־BBC, הג׳ין וטוניק התחיל בכלל כמשקה רפואי. באמצע המאה ה־19, בתקופת השלטון הבריטי בהודו, קצינים בריטים התמודדו עם איום חמור של מלריה שמועברת על ידי יתושים. היה ידוע שכינין, חומר שמופק מקליפת עץ הכינכונה, לא רק מטפל במלריה אלא גם מסייע במניעתה. החיילים הבריטים נדרשו לצרוך כינין באופן קבוע כדי להגן על עצמם מהמחלה המסכנת חיים.
הבעיה הייתה שהכינין היה מר מאוד. כדי להפוך אותו לנסבל יותר, ערבבו אותו עם סוכר וסודה - וכך נולדו מי הטוניק. בשלב מסוים גילו שהטוניק הזה טעים אפילו יותר כשמוסיפים לו ג׳ין ופלח ליים, וכך נוצר המשקה המוכר: ג׳ין וטוניק.
בהמשך מסבירה הרופאה מדוע ג׳ין וטוניק נחשב לבחירה טובה יחסית: ״ג׳ין עצמו אינו מכיל פחמימות או סוכרים, ושוט אחד של ג׳ין מכיל כ־97 קלוריות בלבד. יש אנשים שאפילו משתמשים בג׳ין כדי לסייע לעיכול, משום שהצמחים הארומטיים שבו עשויים לעודד פעילות של אנזימי עיכול. בנוסף, משקאות חריפים שקופים כמו ג׳ין מכילים פחות קונג’נרים״.
רופאה חושפת: דברים שלא סיפרו לכם על ג'ין-טוניק | מתוך הטיקטוק של neenziemd
קונג’נרים הם תוצרי לוואי של תהליך התסיסה, שידועים ככאלה שתורמים להנגאובר. ״מאחר שיש בג׳ין פחות מהם, זה עשוי להוביל לפחות תסמינים של הנגאובר ביום שאחרי״, היא מסבירה.
לסיום היא מזכירה: ״כמובן, אף משקה אלכוהולי אינו בריא באמת. אבל בהשוואה לאחרים - זה אחד הפחות מזיקים״.
שתו באחריות, והימנעו מנהיגה או מביצוע פעולות הדורשות ריכוז תחת השפעת אלכוהול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו