גלידה היא הרבה יותר ממעדן קייצי. היא סמל תרבותי, מזון מנחם, ולעיתים, מסתבר, מראה לאישיות. מחקרים עדכניים וניתוחים פסיכולוגיים מציעים: הדרך שבה אתם מתמודדים עם גביע או כוס, נוגסים, מלקקים או מנשנשים עשויה לשקף דפוסי התנהגות עמוקים הרבה מעבר להרגלי הקינוח שלכם. מה אומרים הפסיכולוגים?
סגנון אכילת הגלידה הוא רמז לאופן שבו אנו מתמודדים עם חוויות, סיכונים ואפילו מערכות יחסים. "הגלידה היא מזון מנחם קלאסי, אבל הדרך בה אדם בוחר לאכול אותה, במהירות, באיטיות, בביסים גדולים או בליקוקים מדודים משקפת דפוסי תגובה למצבים בחיים" הסבירה ד"ר ג'ו המינגס, פסיכולוגית התנהגותית ויועצת זוגיות בראיון לאתר הדיילי מייל הבריטי.
הנוגסים: בטוחים בעצמם ומחפשים ריגוש
מי שנוגס בגלידה ישירות גם במחיר של "Brain Freeze" (כאב ראש פתאומי מקור) נוטה להיות אימפולסיבי, בטוח בעצמו ולעיתים אף מחפש ריגוש. מחקר שערכה חברת Nuii (מותג גלידות פרימיום על מקל) בקרב 2,000 בריטים מצא ש-31% מהמשיבים מייחסים לנוגסים תכונות של אימפולסיביות, 29% ביטחון עצמי ו-26% אומץ. דפוס זה מתקשר גם למחקרים בפסיכולוגיה של מזון, המצביעים על כך שנטייה "ללכת עד הסוף" עם אוכל קשורה לאנשים שמחפשים סיפוק מיידי ואינם נרתעים מאי נוחות רגעית.
המלקקים: סבלניים, מתודיים ורומנטיים
לעומתם, אלה שמעדיפים ללקק את הגלידה נחשבים לאנשים סבלניים, מתוכננים ולעיתים אף רומנטיים. 63% מהמשיבים בסקר Nuii העדיפו ללקק ו-31% תיארו את המלקקים כרגועים. מחקרים נוספים מצביעים על כך שסבלנות והעדפת חוויה חושית איטית קשורים ליכולת ליהנות מהרגע ולבנות מערכות יחסים יציבות.
המנשנשים: זהירים, עדינים ושואפים לשליטה
המנשנשים, אלה שלוקחים ביסים קטנים ומדודים, מזוהים עם זהירות, עדינות, מחשבה יתרה ולעיתים צורך בשליטה. 28% מהמשיבים בסקר תיארו מנשנשים כטיפוסים זהירים. לפי פסיכולוגים, דפוס זה עשוי להעיד על נטייה לנתח מצבים לעומק, להימנע מסיכונים ולחפש ודאות.
ומה באשר למהירות האכילה?
לא רק הסגנון, גם הקצב קובע: אוכלים מהר? ייתכן שאתם נמרצים, חסרי סבלנות ומחפשים ריגוש מיידי, תכונות שמקבילות ל"מחפשי דופמין" מושג מעולם הפסיכולוגיה המתאר אנשים שמעדיפים תגמול מהיר. אוכלים לאט? כנראה שאתם נהנים מהחוויה, מתמקדים בפרטים ומסוגלים לדחות סיפוקים, תכונה שמנבאת הצלחה ביחסים ובקריירה.
גלידה כמזון מנחם והקשר למוח
הגלידה נחשבת לאחד ממזונות הנחמה האולטימטיביים. מחקר שפורסם בכתב העת Appetite בשנת 2005 הראה שמזונות עשירים בשומן וסוכר דוגמת גלידה מפעילים את מערכת התגמול במוח, מפחיתים תחושות לחץ ומגבירים תחושת רוגע. לא במקרה, 62% מהבריטים הודו בסקר כי הם נהנים מגלידה בכל מזג אוויר.
ומה לגבי הבריאות?
למרות הדימוי כממתק מזיק, תזונאים מדגישים שגלידה איכותית על בסיס חלב מספקת סידן, חלבון ולעיתים אף ויטמינים החיוניים לבריאות העצם והשרירים. השילוב של שומן וחלבון מאט את ספיגת הסוכר ומפחית קפיצות חדות ברמות הגלוקוז מה שמהווה יתרון במניעת סוכרת.
בסופו של יום מעבר לטעם, אכילת גלידה היא טקס חברתי שמחבר בין אנשים, מעורר נוסטלגיה ומייצר שיח כשסגנון האכילה משמש לעיתים "שפת גוף" לא מודעת, המספק רמזים להתנהלות האישית גם בסיטואציות אחרות. סגנון האכילה, מהירות, עוצמה, שיטתיות, משקף לא פעם את הדרך בה אנו ניגשים לאתגרים, מערכות יחסים והנאות החיים. בסופו של דבר, לא משנה אם אתם נוגסים, מלקקים או מנשנשים, כל עוד אתם נהנים מהחוויה כנראה שאתם עושים משהו נכון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו