במשך שנים נחשבה ארוחת הבוקר לאמת כמעט מוחלטת: אוכלים כשקמים, אחרת זה "לא בריא". אבל עם הזמן התברר שהתמונה מורכבת. לא כולם רעבים בבוקר, לא כולם זקוקים לאוכל מיד עם היקיצה, והכי חשוב - זה לא בהכרח מזיק לדלג עליה.
מי באמת צריך ארוחת בוקר?
יש כאלה שמתעוררים רעבים, ויש כאלה שפשוט לא מסוגלים לאכול לפני שהיום מתקדם – שני המצבים לגמרי תקינים. כדאי להקשיב לגוף ולאכול רק כשמרגישים צורך. לילדים, לבני נוער או למי שצריך להיות מרוכז בבוקר, ארוחה מוקדמת יכולה להועיל. גם אם אתם יוצאים לאימון, עדיף לא לדלג. אבל אם אתם לא מרגישים רעב – אין שום סיבה להכניס אוכל בכוח.
מה לגבי חילוף החומרים?
אחד המשפטים שהושרשו חזק בתודעה הוא שארוחת בוקר “מתניעה” את חילוף החומרים. אבל המציאות מורכבת יותר. הגוף שלנו שורף קלוריות כל הזמן – לא משנה מתי נתחיל לאכול. למעשה, מחקרים מראים שדילוג על ארוחת הבוקר לא בהכרח גורם להשמנה – לפעמים זה אפילו עוזר להפחית צריכת קלוריות לאורך היום.
ומה עם התקפי רעב?
יש אנשים שדילוג על ארוחת הבוקר יגרום להם לאכול יותר מדי בצהריים. אבל יש גם את ההפך – אנשים שמרגישים קלילים יותר כשהם דוחים את הארוחה הראשונה. זה לגמרי תלוי במי אתם, מתי אתם עובדים, מה הפעילות שלכם ביום, ואיך הגוף שלכם מגיב.
צום לסירוגין: לא רק טרנד
שיטות כמו 16/8 (שבהן אוכלים רק בחלון של 8 שעות ביום) הפכו לפופולריות מאוד. הרבה אנשים מדלגים על ארוחת הבוקר כחלק מאורח חיים שמטרתו לא רק ירידה במשקל, אלא תחושת קלילות, ריכוז ואפילו שיפור במדדי בריאות. אבל שוב, זה לא מתאים לכולם. מי שסובל מעייפות, סחרחורת או עצבנות כשהוא לא אוכל – עדיף שיאכל משהו קטן כשהוא מתחיל את היום.
לסיכום, ארוחת בוקר היא לא חובה. היא יכולה להיות התחלה טעימה ובריאה ליום – אבל רק אם היא מתאימה לכם באמת. ואם לא? אפשר לדלג עליה בלי רגשות אשם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו