אחד מטרנדי האוכל העמידים ביותר מאז 2010 הוא טוסט אבוקדו - מנת בוקר שהפכה לכה פופולרית עד שזכתה לתהילה (וביקורת) בתקשורת. למרות ההגזמות, מדובר במנה פשוטה אך טעימה המורכבת מאבוקדו מעוך על לחם קלוי, עם תוספת מלח, פלפל ולימון.
הסוד לטוסט אבוקדו מושלם טמון בבחירת הלחם הנכון. עליכם לחפש לחם בעל שלושה קריטריונים מרכזיים: טעם עדין שלא יגבר על האבוקדו, מרקם יציב שלא יתפורר, וקריספיות נעימה.
באתר Huffington Post, ביקשו משפים מומחים את ההמלצות שלהם על סוגי הלחם האידאלים לטוסט הנחשק, הנה הן לפניכם.
לחם מחמצת
למה הוא מושלם?
- מרקם לעוס עם קריספיות נעימה
- טעם מעט חמצמץ המשלים את האבוקדו
- מכיל חיידקים פרוביוטיים המסייעים לעיכול
- בסיס יציב לתוספות שונות
לחם צרפתי
למה הוא מושלם?
- מרקם צפוף וחזק
- גודל אופטימלי לטוסט
- טעם עשיר וארומטי
- מחזיק היטב את משקל האבוקדו והתוספות
לחם מלא עם דגנים וזרעים
למה הוא מושלם?
- עתיר בסיבים ובערך תזונתי
- מוסיף קריספיות של זרעים
- טעם אגוזי עשיר
- מספק תחושת שובע
לחם פומפרניקל
למה הוא מושלם?
- צפוף וגס במרקם
- עשיר בסיבים ומינרלים
- מונע הרטבה של הלחם
- טעם עוצמתי וייחודי
לחם גרעינים
למה הוא מושלם?
- מרקם עבה וחזק
- קראסט קריספי
- טעם אגוזי עדין
- ללא חומרים משמרים וכימיקלים
הטיפ הכי חשוב: הימנעו משימוש בלחם לבן רגיל. לחם זה רך מדי, מתפורר במהירות ואינו מספק את המרקם והטעם הנדרשים לטוסט אבוקדו מושלם.
לסיכום, לחם מחמצת טרי ממאפייה מקומית הוא תמיד הבחירה הטובה ביותר. אם אין באפשרותכם להשיג לחם טרי, בחרו באחד מסוגי הלחם המפורטים לעיל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו