יהונתן שרביט ואביתר מלכה | צילום: אנטולי קריניצקי

לא רק המבורגר ופיצה: הצעד הבא של זוכה "משחקי השף"

אביתר מלכה ושותפו, פיינליסט העונה השף יהונתן שרביט, לא עוצרים ומשיקים מיזם חדש שיצטרף ל"באלי בורגר" ול"מטרו פיצה" שפתחו ברחובות • וגם: רשת הגלידריות שעוברת לשימוש ברב-פעמי, פופ-אפ-קבב ושלל עסקיות חדשות • חדשות האוכל

שפים בדרכים
השפים אביתר מלכה ויהונתן שרביט (הזוכה והפיינליסט של "משחקי השף") משיקים סדרת ארוחות ברחבי הארץ, שתצא לדרך ב-13.12 ב"ביסטרוק" שבקיבוץ חצור ותמשיך למיקומים נוספים שפרטיהם יפורסמו בעתיד.

הארוחה הראשונה, ארוחת טעימות חורפית ששואבת השראה מזיכרונות ילדות, כוללת שבע מנות וקינוח ומלווה ביין ללא הגבלה. כמה מהמנות:
* מסאבחה אפונה טרייה, סלט תרד טורקי ובצלים ירוקים.
* טארט בקר קלאסי על פאן דה מי עם אבוקדו מפוחם וחלמון שליו.
* סלט תפוחי אדמה וחזרת, לוקוס לבן מעושן על עצי הדר, מדליון חמאת שארוויל ושברי תפוזי דם.
* ראגו צוואר טלה וירקות שורש עטופים בעלי לשון הפר עם צימוקים אוזבקיים, לצד ספייר ריבס טלה.
* קינוח: גאלט ריבת תותים ופלפל שחור, גלידת פרג ומרשמלו שקדים שרוף.
עלות הארוחה: 450 שקלים לאדם.
להזמנות, יש לשלוח הודעה ל-050-4247440 ולציין את מספר הסועדים ופרטי יצירת קשר.

ממולאים בעצמם
מתחמי האוכל "ריחות וטעמים" שברמת השרון ובנתניה פוצחים בפסטיבל ממולאים חורפי, שלא ישאיר בטן אחת ריקה. במה מתמלאים? בעוגת ממולאים שמורכבת משכבות של ירקות; בעוף שלם במילוי מחית עוף, תרד, תות שחור וערמונים; בסופלה קישואים במילוי עוף, ג'ינג'ר וערמוני מים; בעלי חסה במילוי בורגול ופירות יבשים ברוטב תמרהינדי; ובממולא מתקתק של דלעת ערמונים במילוי קציפת ביצים ופודינג וניל.
מסיבת הממולאים תתקיים עד סוף ינואר בשני סניפי הרשת, בימי חמישי בשעות 16:00-10:00 ובימי שישי בשעות 15:00-8:00.
ריחות וטעמים, החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן, רמת השרון / גיבורי ישראל 7, נתניה.

פסטיבל ממולאים ב"ריחות וטעמים", צילום: גיל אבירם

תמיכה בקערה
לקט ישראל הוא ארגון העוסק בהצלת מזון, כמו ליקוט עודפי תוצרת חקלאית ואיסוף ארוחות מבושלות מאירועים וממוסדות. המזון שנאסף עובר בקרת איכות קפדנית, ולאחר מכן נתרם למאות אלפי נתמכים ברחבי הארץ, ובהם קשישים ומשפחות נזקקות. לקראת החורף ולנוכח עלייה של כ-40 אחוזים בביקוש למזון, משיק הארגון, בסיוע חברת "מבושלת", סדרת מרקים קפואים שהוכנו מעודפי ירקות.
נכון להיום חולקו לנתמכים יותר מ-70,000 מנות מרק אישיות במגוון טעמים, והצפי הוא לחלוקת 100,000 מנות עד לסוף השנה. מכיוון שתוקף המרקים הוא לשישה חודשים, חיי המדף של הירקות למעשה מוארכים באופן משמעותי והמזון אינו נזרק.

מרקים של לקט ישראל, צילום: יחצ

מנכ"ל לקט ישראל, גידי כרוך, אמר: "מדובר בחלום ישן שהגשמנו והופך ליוזמה חדשנית. אני גאה על החדשנות ועל היצירתיות שאפשרו ללקט ישראל להאריך את חיי המדף של התוצרת החקלאית, ובכך לנצל אותה עד תומה, וגם לגוון את מבחר המזון הבריא והטעים שהארגון מחלק לנתמכים".

בשורות מרעננות מרעננה
בית הקפה-מסעדה האיטלקי "להלהלה" מציע ארוחות עסקיות חדשות במחיר שמתחיל מ-48 שקלים. נמצא בו שלושה סוגי ארוחות משתלמות עם שלל ראשונות לבחירה ועיקריות, ובהן פסטות, פיצות, סלטים ועוד. תקף בין השעות 12:30 ל-17:00 בימי ראשון עד חמישי.
אחוזה 77, רעננה.

עסקיות חדשות ב"להלהלה" רעננה, צילום: יעל יצחקי

קלקר - אאוט, ירוק - אין
רשת הגלידריות וניליה יוצאת במהלך קיימות לרגל יום המיחזור הישראלי, עם מעבר מדורג לשימוש במוצרים אקולוגיים ומתכלים. המוצר המרכזי והראשון הוא מארז רב-פעמי לגלידה במקום מארז הקלקר המזיק לסביבה.

ברשת, המונה 21 סניפים ברחבי הארץ, מציעים מארז רב-פעמי המיוצר באישור משרד הבריאות, שיספיק לקילוגרם גלידה ומתפרק לשלושה חלקים, שאחד מהם ניתן לשטיפה. מחיר המארז 19 שקלים, וכל מי שיגיע איתו לסניפים למילוי מחודש יזכה להנחה קבועה של שני שקלים.
לקוח שיגיע וייקח את הגלידה ללא שקית, יזכה להנחה נוספת של שקל.

מארז רב-פעמי של וניליה, צילום: שירן כהן שי

מה המספר של שירות החדרים?
מינויים קולינריים: שף מור כהן מונה לשף הראשי של מלון דויד קמפינסקי תל אביב, שייפתח לקראת פברואר 2022, ואילו שף עמרי מגל ינהל את התוכנית הקולינרית לאירועים פרטיים. כהן, לשעבר שף מלון ריץ קרלטון ומסעדת הרברט סמואל, מתמחה במטבח כשר ויוביל את התוכנית הקולינרית של המלון, הכוללת כמה מסעדות וברים, ובהם מסעדת הדגים Sereia Lounge & Restaurant ו-The Common Bar - בר-לובי שישתף פעולה עם מותג הסיגרים Cohiba Atmosphere ועם מותג הוויסקי Macallan ויציע תפריט בשרי.

שף מור כהן, צילום: יחצ

מתגעגעים למיטש?
הביסטרו הרמת-אביבי AT PaPas יארח בכל שבת וראשון של חודש דצמבר פופ-אפ של מסעדת מיטש, שנסגרה לפני כשנה, ויציע את כל המנות הרומניות של המוסד האהוב. בתפריט: מיטש (קבב רומני) בפיתה (49 שקלים) או בצלחת (64 שקלים); פטריצ'יאן (נקניקייה רומנית שמנמנה) בלחם (65-40 שקלים, נקניקייה אחת או שתיים) או בצלחת (75 שקלים); ומיטשבורגר בפיתה (69 שקלים) או בצלחת (75 שקלים). יש גם ראשונות (איקרה, כבד קצוץ, רגל קרושה ומרק שעועית), ואפילו קומפוט.
AT PaPaS, ברודצקי 15, תל אביב.

צלחת "הצגה" במיטש, צילום: אפיק גבאי

עוגה עם אקמול
רשת Daily’s מבית סופר-פארם, המונה כיום חמישה סניפים (הרצליה פיתוח, שניים בתל אביב, ירושלים ורמת גן), מרימה בכל סופ"ש בייקרי עם שלל מאפים טריים, לחמים ועוגות, ואף מציעה פולי קפה, זרי פרחים וכלי מטבח ובית למי שנתקע ברגע האחרון בלי מתנה. כמה דוגמאות: לחם כוסמין, לחם בצל ולחם צימוקים ואגוזים, לצד עוגות שמרים במגוון טעמים, פאדג' שוקולד, עוגת גזר, עוגיות שוקולד חלב, וגם עוגיות ללא סוכר.
* הבייקרי פועל בימי חמישי ושישי בסניף הרצליה ויתרחב בקרוב לסניפים הנוספים.

דיילי'ז, סניף חדש, צילום: נמרוד גליקמן

טעם צפוני
רשת חינאווי Wine & More משיקה מתחם קולינרי בנצרת עילית (נוף הגליל), הכולל מסעדה ושטח מסחר עם חנות יינות, קצבייה, מעדניית גבינות וחדר סיגרים. המסעדה, "חינאווי גריל", שתתמקד בנתחי פרימיום וביינות משובחים, תיפתח בחודש הקרוב וצפויה להיות גולת הכותרת של המתחם, המשתרע על פני 850 מ"ר ושבהקמתו הושקעו כ-5 מיליון שקלים.
חינאווי Wine & More, שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל.

סניף חדש לחינאווי בנוף הגליל, צילום: סוזי לוינסון

בדרך הביתה עוצרים באונזה
שף יונתן כהן משיק תפריט חדש במסעדת אונזה היפואית, ובו מנות כמו שומר צלוי בתפוזים עם חמאה חומה ותימין (34 שקלים); סשימי דג ים עם אפרסמון מוחמץ, סלסה גרעיני דלעת, עלי חמציץ ושמן סלרי (68 שקלים); פידה (מאפה טורקי) פטריות וארטישוק ירושלמי עם קרם קשיו וארוגולה (64 שקלים); ומוסר ים עם צזיקי קישואים צלויים, תרד ונענע (108 שקלים).
חושבים לקפוץ לנשנוש ודרינק אחרי העבודה? רעיון טוב. המסעדה מציעה גם אפרטיבו (מושג איטלקי שמציין "תחנת מעבר" לאחר יום העבודה), שבו יוצעו 30 אחוזי הנחה על כל המנות בשעות 19:30-17:30.
אונזה, רבי חנינא 3, יפו.

כנאפה באונזה, צילום: אסף קרלה

כשרה, יפנית, נועזת
מסעדת הבשרים היפנית והכשרה קמאקורה משיקה סדרת ארוחות קייסקי (ארוחת טעימות בקונספט יפני), שבה יארח השף איליה גולדמן שפים מוכרים לארוחה חגיגית וטעימה במיוחד. השף הראשון שיתארח הוא ויקטור גלוגר, שמסעדת קלואליס שלו שכנה בסמוך למסעדה במשך כעשור וחצי ונחשבה בשיאה לאחת הטובות בישראל.

שני השפים יבשלו ארוחה המשלבת טעמים יפניים וספרדיים, כמיטב המסורת של גלוגר, עם מנות כמו סביצ'ה לצ'ה דה טיגרי, ברמז בקרמל מיסו, בר ים באסקי ועוד.
מחיר- 350 שקלים לסועד, הארוחה תתקיים ב-21-22.12
להזמנות מקומות: 0732777778

השפים ויקטור גלוגר ואיליה גולדמן, צילום: יחצ

חדשות הטבעונות
מסעדת באנה מוסיפה לתפריט הקיים מנות סתיו חדשות, המבוססות על מיטב יבולי העונה. בין המנות נמצא ריזוטו קרנרולי מבושל בציר ירקות עשיר, רגטיני כוסמין מלא עם חמאת שום, שמנת קשיו וסלק צלוי, מרק ארטישוק ירושלמי ומרק קרם כרובית.
נחמני 36, תל אביב.

מנות חדשות בבאנה, צילום: אלה רז

סי יו על הדרך
קולקציית משקאות החורף המעודכנת של רשת Si Cafe, המונה 16 סניפים (ובהם שמונה בתחנות דלק דור אלון בכביש 6), לא תשאיר אתכם קרירים. ניתן למצוא בה חידושים מתוקים כמו טרביזו (שוקולטה איטלקית, אספרסו, סירופ שוקולד ואייס קפה - 20 שקלים) ושוקו אגוזים (חלב חם, מטבעות שוקולד ומחית אגוזי לוז - 16 שקלים), לצד קלאסיקות חורפיות דוגמת סיידר חם (18 שקלים), סחלב (18 שקלים) ושוקולטה (18/20 שקלים). לא תעצרו?

שוקו אגוזים בסי קפה, צילום: אסף קרלה

דונאטס ל-עוף עליהם
מתקשים להיפרד מחנוכה? רשת KFC (קנטאקי פרייד צ'יקן) מציעה בכל שמונת הסניפים שלה בישראל דונאטס בשני טעמים: דונאט אוראו (דונאט שוקולד ממולא ומצופה קרם אוראו עם שברי עוגיות), ודונאט ממולא ומצופה תות. 12 שקלים. ד"ש לקולונל.

דונאטס אוראו ב-KFC, צילום: יחצ

מרחיבים את המסגרת
רשת פריים שף & סושי בר מחדשת את התפריט החורפי עם כמה מנות עונתיות, ובהן רול מקסיקני (סלמון, מלפפון, מיונז צ'יפוטלה במעטפת סלמון, גוואקמולי, צ'ילי בטמפורה וטוביקו כתום - 62 שקלים); טאקו ג'פאן (ארבע יחידות טאקו דגים יפני עם טרטר דגים מתובל) - 56 שקלים); וניגירי טונה וכבד אווז בתוספת טוביקו שחור (69 שקלים). גם גזרת הקינוחים מתרעננת בברד פודינג (52 שקלים) ובוופל בלגי (49 שקלים).

מנות חדשות בפריים, צילום: דניס צ'רקוב

שותים ותורמים
עשרה שקלים מכל בקבוק יין מסוג גוורצטרמינר של יקב בנימינה שיימכר בסניפי רשת יין בעיר, ייתרמו לעמותת שלוה. המיזם יתקיים עד חודש יוני ויסייע לעמותה בקידום ובשילוב חברתי של בעלי מוגבלויות ובני משפחותיהם.

ערב לקרניבורים טבעוניים
בכל יום חמישי של חודש דצמבר, בשעות 23:00-19:00, יתקיים במסעדה הטבעונית j17 שבתל אביב ערב מנות שף בשיתוף חברת רידיפיין-מיט, המייצרת "בשר חדש" מהצומח. בספיישלים שיוגשו: "עננים נמסיס" (באן ממולא בשר עם בצל מוחמץ ועלים – 38 שקלים); "מקסיקנה טאקו" (טאקו ממולא בשר עם שעועית אדומה, מוגש לצד גוואקמולי – 26 שקלים); "פיתה סטייל j17" (עראייס עם סלט עגבניות וצ'יפס – 58 שקלים); "בלה צ'או" (פסטה ברוטב עגבניות ובולונז עם פרמזן – 66 שקלים); ו"אהבה אוריינטלית" (בשר מוקפץ בתיבול אסיאתי על מצע אורז – 62 שקלים).
j17, ירמיהו 17, תל אביב.

בולונז טבעוני של רידיפיין מיט, צילום: יחצ

זה סושי או כנאפה?
תרימו את הצ'ופסטיקס. הונו, האסיאתית הכשרה שבגבעת שמואל, מעדכנת את התפריט בצמד מנות חדשות: קדאיף רול (סלמון אפוי, אבוקדו, פטריות שיטאקי, גבינת שמנת צמחית במעטפת סלמון נא, קדאיף, זילוף טריאקי ועירית קצוצה), ומרק אפונה עם קבנוס על בסיס קרם קוקוס.
הונו, אורנים 1, גבעת שמואל.

מנות חדשות בהונו, צילום: יחצ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו