אבוקדו | צילום: גטי אימג'ס

התחליף לאבוקדו שמשגע את בריטניה

האבוקדו מוטס אל הממלכה המאוחדת בעיקר ממקסיקו, ושפים בריטים החליטו למצוא פתרון שיפחית את טביעת הרגל הפחמנית • ראש ארגון מגדלי האבוקדו העולמי טען לצביעות, שכן בעלי המסעדות ממשיכים למכור בשר • המסעדנים טענו: "השאיפה שלנו היא להגיש מוצרים שלא פוגעים בקיימות"

הרצון להקטין את טביעת הרגל האקולוגית של מסעדות בריטיות יצר לאחרונה מלחמה של ממש בינן לבין הארגון העולמי של מגדלי האבוקדו. העימות בין הצדדים החל כששפים בריטים החלו לחפש תחליפים למטבל האבוקדו המוכר, הגוואקמולי, וזאת עקב העובדה שהאבוקדו מיוצר מחוץ לבריטניה ומוטס אל הממלכה המאוחדת.

לשם כך, החלו מסעדות בריטיות להציע תחליפים שונים על בסיס שעועית אורגנית הגדלה בממלכה, הציעו ממרחים על בסיס פטריות וככלל ציינו כי אינן מכניסות אבוקדו יותר לתפריט בגלל טביעת הרגל הפחמנית הגדולה שנוצרת עם הטסתו לבריטניה. השיא היה בעת שרשת המסעדות המקסיקנית הגדולה באי, "Wahaca" הציגה תחליף על בסיס שעועית לגוואקמולי.  

גידול אבוקדו, צילום: מרגולין/ג׳יני

בתגובה, פרסם ראש ארגון מגדלי האבוקדו העולמי, חאוויר אקוויה הודעה חריפה, שבה הוא האשים את הטבחים הבריטים בצביעות. "הם ממשיכים להציע בשר ומוצרים אחרים שהפגיעה שלהם בסביבה היא עצומה פי כמה מזו שיש לגידול האבוקדו. זה קומי לראות את השפים הבריטים משתמשים בטרנד של הסביבה דווקא על האבוקדו, בעוד שהם משאירים בתפריט מוצרים מזיקים פי כמה, זו צביעות ממש. כמו כן, הטענה שאבוקדו צורך יותר מים משעועית כבר לא נכונה, הצלחנו לגדל אבוקדו עם מעט מים יחסית והגידול שלו כבר צורך מים כמו מוצרים אחרים", הסביר אקוויה.

מנגד, ברשת המקסיקנית טוענים כי המהלך שלהם אינו צבוע כלל וכי הם בעד הסביבה. בתגובה לטענות של חאוויר, מסרה הרשת כי "השימוש במרכיבים ממקור מקומי של חקלאים אורגניים בבריטניה עבור המנה החדשה שלנו שמחליפה את האבוקדו, הוא חלק מהשאיפה שלנו להגיש מוצרים שלא פוגעים בקיימות. זה חלק מה-DNA  שלנו לשאוף להפחתת מרכיבים שמגיעים ללקוחות שלנו דרך מטוסים ומעבר לים".

אלא שההתחשבות בסביבה איננה הסיבה היחידה להתנגדות הבריטית לאבוקדו. בעלי בית הקפה 'התות הפראי', בעיר בקינגהמשייר, שהביא תחליף לאבוקדו כבר בשנה שעברה הסביר כי "הביקוש העולמי לאבוקדו גורם לקרטלי הסמים המקסיקנים להיכנס אל תוך העסק, ולכן אני לא רוצה לצרוך אותו". לעמדה זו שותפים גורמים נוספים בממלכה המאוחדת שטוענים כי "מחקר של ממשלת מקסיקו עצמה הראה שהריסוס הכבד פוגע במגוון הביולוגי של מקסיקו וגם פוגע בחקלאים שמגדלים את המוצר. כמו כן גידול האבוקדו מביא לכריתת יערות גדולה".  

בכל מקרה, צריך לציין שלמרות הביקורת על הפרי ש-40 אחוז ממנו גדל במקסיקו, צריכת האבוקדו במערב גדלה בשנים האחרונות באופן מעריכי עקב היתרונות הבריאותיים הרבים שלו. כך שנראה שהחרם הבריטי לא באמת אמור להזיק למגדלים במקסיקו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...